Ελλάδα

Ξεσπά η αδερφή του Τόσκο για τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, «να μείνουν για πάντα στη φυλακή»

(Φωτ..: INTIME) (Φωτ..: INTIME)
Τραγική φιγούρα η αδερφή του Βούλγαρου οπαδού, που χτυπήθηκε θανάσιμα πριν από δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ξεσπά και εύχεται αυτοί που σκότωσαν τον 19χρονο «να μείνουν για πάντα στη φυλακή».

Η στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες στην οικογένεια του επίσης αδικοχαμένου φιλάθλου Τόσκο Μποζαντζίσκι. Σήμερα, δύο χρόνια μετά την εγκληματική επίθεση που δέχθηκε ο 28χρονος Βούλγαρος από ομάδα περίπου 20 κρανοφόρων που κρατούσαν σιδηρολοστούς, οι δικοί του άνθρωπο αναζητούν ακόμη το «γιατί» και ξεσπούν με αφορμή το νέο τραγικό περιστατικό που συνέβη στη συμπρωτεύουσα.

«Η ψυχή του παιδιού που "έφυγε" θα αναπαυθεί μόνο αν βρεθούν και τιμωρηθούν αυτοί οι οποίοι τον σκότωσαν. Όπως βρέθηκαν για τον αδελφό μου, όμως δεν τιμωρήθηκαν. Εύχομαι ειλικρινά, αυτή τη φορά αυτοί πού σκότωσαν το παιδί να μείνουν για πάντα στη φυλακή», λέει στο ThessToday.gr η αδελφή του 28χρονου, Μπέτια.

Στο Πλόβντιβ, όπου ζει, πληροφορήθηκε για τη δολοφονία του 19χρονου. Αμέσως το μυαλό της πήγε στον αδερφό της, στο πόσο άδικα πέθανε και στο πόσο της λείπει. «Καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά τον πόνο της οικογένειας του παιδιού πού σκότωσαν. Τον πόνο και την οργή που νιώθουν. Συναισθήματα που δε "σβήνουν", όσα χρόνια και αν περάσουν. Ειλικρινά τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού και ας είναι αυτό το τελευταίο θύμα αυτής της τρέλας, πού συμβαίνει στην Ελλάδα. Να δολοφονούν κόσμο στο δρόμο, γιατί υποστηρίζει μια άλλη – από αυτούς – ομάδα…» αναφέρει η Μπέτια.

Η επίθεση στον 28χρονο

Να θυμίσουμε ότι πριν από δύο χρόνια, ο 28χρονος φίλαθλος από τη Βουλγαρία βρισκόταν μαζί με ακόμα εννιά συμπατριώτες του σε γνωστή καφετέρια απέναντι από το Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ενώ οι δέκα Βούλγαροι, οι οποίοι φορούσαν διακριτικά της ομάδας του Άρη, έπιναν καφέ, ξαφνικά δέχτηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 20 κρανοφόρων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, άρχισαν να τους χτυπούν με λοστούς και δύο από αυτούς έπεσαν στο έδαφος τραυματισμένοι, ενώ ο 28χρονος προσπάθησε να διαφύγει διασχίζοντας τον δρόμο.

Όμως, οι κρανοφόροι τον πρόλαβαν, τον χτύπησαν και τον άφησαν στο οδόστρωμα αιμόφυρτο. Εκείνη την ώρα, περνούσε αυτοκίνητο και ο οδηγός δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον 28χρονο και να τον τραυματίσει θανάσιμα.