Ελλάδα

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Κρατά το στόμα του κλειστό ο βασικός ύποπτος - Κάνουν «φύλλο και φτερό» τη μηχανή για αποτυπώματα και DNA

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Κρατά το στόμα του κλειστό ο βασικός ύποπτος - Κάνουν «φύλλο και φτερό» τη μηχανή για αποτυπώματα και DNA Φωτογραφία: Eurokinissi
Ο 44χρονος έχει καταγραφεί να πηγαίνει σε ένα σημείο με το δικό του μηχανάκι, εκεί να παίρνει την κλεμμένη μοτοσικλέτα και να πηγαίνει στο Ψυχικό, στα γραφεία της εταιρείας του τοπογράφου όπου έγινε η εν ψυχρώ δολοφονία.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής (5/7) αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών προσήγαγαν τον βασικό ύποπτο της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό. Όχι τον ηθικό αυτουργό αλλά αυτόν που θεωρούν ως τον εκτελεστή, το «πιστόλι» στον οποίο καταφεραν να φτάσουν μέσα απο τα δεκάδες βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που είχαν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί.

Ο 44χρονος έχει καταγραφεί να πηγαίνει σε ένα σημείο με το δικό του μηχανάκι, εκεί να παίρνει την κλεμμένη μοτοσικλέτα και να πηγαίνει στο Ψυχικό, στα γραφεία της εταιρείας του τοπογράφου όπου έγινε η εν ψυχρώ δολοφονία. Ουσιαστικά κάμερες έχουν προδώσει την πορεία του.

Η μοτοσικλέτα έχει εντοπιστεί και βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου γίνεται «φύλλο και φτερό» για αποτυπώματα και DNA προκειμένου να υπάρξουν κι αλλά στοιχεία ώστε να δέσει η υπόθεση και να μπορέσουν να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης

Μάλιστα οι αστυνομικοί τον έπιασαν στο πάρκινγκ του σπιτιού του την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει με την σύντροφο του από την Αθήνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν βγάλει εισιτήρια για νησιωτικό προορισμό, εκεί όπου οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι βρίσκεται ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, αυτός που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου.

Πρόκειται για σκληρό ποινικό 44 ετών που είχε εμπλακεί σε απαγωγή γνωστού επιχείρηματια το 2009 και είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 29 χρόνια. Μέχρι στιγμής, ο 44χρονος κρατά το στόμα του κλειστό.

Έρευνα έχει γίνει και στο σπίτι του από το οποίο έχουν κατασχεθεί κάποια προσωπικά του αντικείμενα με τους αστυνομικους στα εγκληματολογικά να συνεχίζουν την έρευνα σε τηλέφωνα θύματος και προσωπικό λαπτοπ έτσι ώστε να δέσουν την υπόθεση.