Ελλάδα

Ως «μάννα εξ ουρανού» περίμεναν οι επιχειρηματίες της εστίασης την χαλάρωση των μέτρων

Ως «μάννα εξ ουρανού» περίμεναν οι επιχειρηματίες της εστίασης την χαλάρωση των μέτρων
«Ανάσα» για τους επιχειρηματίες της εστίασης και των νυχτερινών κέντρων δείχνει να είναι η απόφαση για την άρση του περιοριστικού μέτρου που αφορούσε τους καθήμενους στη διασκέδαση.

Από το ερχόμενο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, θα τεθεί σε ισχύ η χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό, που εισηγήθηκε χθες η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης να επιτραπούν και πάλι οι όρθιοι στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.

Όπως αναφέρουν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στα Dnews, «ύστερα από ενάμιση μήνα αναστολής της δραστηριότητας, θα προσπαθήσουμε να ανακάμψουμε. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία, το κλείσιμο της πρωτοχρονιάς μας διέλυσε οικονομικά».

«Η παρατεταμένη ισχύ των μέτρων σε συνδυασμό με την αύξηση των δαπανών της ΔΕΗ, του φυσικού αερίου και των προϊόντων, όπως οι πρώτες ύλες, μας έχει κυριολεκτικά γονατίσει. Εμείς προσωπικά δεν έχουμε λάβει καμία οικονομική ενίσχυση από το κράτος για αυτή την περίοδο», τονίζει χαρακτηρίστηκα υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στο κέντρο της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά μαγαζιά, κυρίως νυχτερινά κέντρα αυτό το διάστημα ανέστειλαν την λειτουργία τους, καθώς δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις.

Τέλος, οι ειδικοί έδωσαν το «οκ» για την επανέναρξη των σχολικών εκδρομών και για την αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα από το 10% που ίσχυε έως στο 50%.Όσον αφορά την τηλεργασια στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα περιορίζειται από το 50% στο 20%.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση έκανε δεκτή συνολικά την εισήγηση των επιστημόνων και έτσι αναμένεται η σχετική ΚΥΑ με τη διευκρίνιση των νέων μέτρων.