Ελλάδα

Ηγουμενίτσα: «Έζησα ξανά τον εφιάλτη», συγκλονίζει επιβάτης που είχε βρεθεί και στο Norman Atlantic

Ηγουμενίτσα: «Έζησα ξανά τον εφιάλτη», συγκλονίζει επιβάτης που είχε βρεθεί και στο Norman Atlantic
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των εγκλωβισμένων στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia, ανοιχτά της Κέρκυρας.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών που έχουν διασωθεί από το φλεγόμενο πλοίο. Στη δημοσιότητα ήρθε η ιστορία ενός επιβάτη που έζησε τον ίδιο εφιάλτη το 2014 στο Norman Atlantic, το οποίο στις 28 Νοεμβρίου 2014 είχε πιάσει φωτιά, τα ξημερώματα, ανοιχτά της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα ο άνδρας μίλησε στην εκπομπή «Tlive» και είπε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε τις βραδινές ώρες, μα η αντίδραση του πληρώματος ήταν γρήγορη, χαρακτηρίζοντας «τυχερό» τον εαυτό του. Παράλληλα, εξύμνησε το πλήρωμα του πλοίου, το οποίο έδρασε γρήγορα και απομάκρυνε τους επιβάτες.

«Το βράδυ βγαίνουμε από την Ηγουμενίτσα κοντά στις 2, όμως στις 3.30 μας ξύπνησαν και είπαν ότι καίγεται το καράβι. Τουλάχιστον ήταν οργανωμένα (σ.σ.: η απομάκρυνση των επιβατών). Το πλήρωμα ήταν ψύχραιμο και βγήκαμε αμέσως», πρόσθεσε στη συνέχεια. «Αισθάνομαι τυχερός, γιατί γλίτωσα τη ζωή μου», δήλωσε ο επιβάτης που ήταν και στο Norman Atlantic.