Ελλάδα

Καθαρά Δευτέρα: Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν φούρνοι, ιχθυοπωλεία και παντοπωλεία

Καθαρά Δευτέρα: Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν φούρνοι, ιχθυοπωλεία και παντοπωλεία
Κλειστά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας. Ωστόσο, η Βαρβάκειος και οι φούρνοι θα παραμείνουν ανοιχτοί για να μπορέσουν οι καταναλανωτές να προμηθευτούν τα τελευταία τους ψώνια.

Συγκεκριμένα καταστήματα θα είναι ανοιχτά σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, για να μπορέσουν οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι, ενώ τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά.

Ιχθυοπωλεία, φούρνοι, μίνι μάρκετ, ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία αλλά και λαϊκές αγορές θα δουλέψουν ώστε οι καταναλωτές να ψωνίσουν τα απαραίτητα νηστίσιμα το τραπέζι τους. Οι φούρνοι παραδοσιακά θα προμηθεύουν με λαγάνες τους καταναλωτές, ενώ κανονικά θα λειτουργούν και οι λαϊκές αγορές, όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΕΠΛΑ).

Το ωράριο της Καθαράς Δευτέρας για όσα καταστήματα μείνουν ανοιχτά είναι το ωράριο Κυριακής. Από νωρίς το πρωί θα είναι ανοιχτοί οι φούρνοι, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να προμηθευτούν φρέσκες λαγάνες ενώ τουλάχιστον μέχρι αργά το μεσημέρι θα παραμείνουν ανοιχτά ιχθυοπωλεία και παντοπωλεία.