Ελλάδα

ΚΕΘΕΑ: «Όχι» στην εκμετάλλευση του ονόματος στα πλαίσια της δίκης Λιγνάδη

ΚΕΘΕΑ: «Όχι» στην εκμετάλλευση του ονόματος στα πλαίσια της δίκης Λιγνάδη
Αντίθετο στην... επιθυμία του Δημήτρη Λιγνάδη να σκηνοθετήσει παράσταση με κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού για να «ενισχύσει οικονομικά το ΚΕΘΕΑ», δηλώνει το ίδιο το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.

Πιο αναλυτικά και με αφορμή ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία ο σκηνοθέτης (δικάζεται για τρεις βιασμούς ανηλίκων και έναν βιασμό νεαρού άνδρα) έχει εκφράσει αίτημα στη διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού, το ΚΕΘΕΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν αποδέχεται καμία τέτοιου είδους πρωτοβουλία και ότι δεν επιτρέπει την εκμετάλλευση του ονόματός του για τη δημιουργία εντυπώσεων στο πλαίσιο της δίκης.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι καμία τέτοια «πρόθεση ενίσχυσης», η οποία σε κάθε περίπτωση συγκρούεται με τις αρχές και τις αξίες του Οργανισμού, δεν έχει τεθεί υπόψη της Διοίκησης του ΚΕΘΕΑ ή του υπευθύνου του προγράμματός του στις φυλακές.

Η ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ:

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία ο Δημήτρης Λιγνάδης θέλει να ενισχύσει οικονομικά το ΚΕΘΕΑ ανεβάζοντας παράσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, το ΚΕΘΕΑ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχεται καμία τέτοιου είδους πρωτοβουλία και ούτε επιτρέπει την εκμετάλλευση του ονόματός του για τη δημιουργία εντυπώσεων στο πλαίσιο της εξελισσόμενης δίκης.

Καμία τέτοια "πρόθεση ενίσχυσης", η οποία σε κάθε περίπτωση συγκρούεται με τις αρχές και τις αξίες του Οργανισμού, δεν έχει τεθεί υπόψη της Διοίκησης του ΚΕΘΕΑ ή του υπευθύνου του προγράμματός του στις φυλακές».