Ελλάδα

Πάτρα: Τρία άτομα στο «κάδρο» για να δώσουν απαντήσεις, η αστυνομία έχει δέσει την υπόθεση (βίντεο)

pelop.gr pelop.gr
Για την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα, δείχνει να έχουν μπει στο «κάδρο» των ερευνών τρία άτομα, όχι για σύλληψη αλλά για κατάθεση και κλήση για να δοθούν απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων που έχουν προκύψει από την έρευνα.

Σύμφωνα με το pelop.gr, oι δύο Ιατροδικαστικές Εκθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών (Μαλένας και Ιριδας), όπως διαρρέει από πηγές, είναι τόσο ξεκάθαρες, και οι δύο εκθέσεις φαίνεται ν’ αποδίδουν τους θανάτους σε καθαρά παθολογικά αίτια και να μην αφήνουν το παραμικρό «υπονοούμενο» για εγκληματική ενέργεια.

Οσον αφορά στην ιατροδικαστική έκθεση του κ. Μπουζιάνη για τη μικρή Τζωρτζίνα, εξακολουθεί να βρίσκεται υπό «διερεύνηση» από την άτυπη Επιτροπή Ιατροδικαστών. Αν αυτή αλλάξει και «φύγει» η φράση… «αδιευκρίνιστη αιτία θανάτου», τότε ενδεχομένως θα μπορούμε να μιλάμε για «υποψία εγκληματικής ενέργειας».

Εκτός κι αν το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής θεωρήσει πως δεν έχει «ανάγκη» να «συμπληρώσει» τον φάκελό του με την άποψη της Επιτροπής, κάτι που δεν είναι εύκολο να δικαιολογηθεί.

Οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει μια κάποια θεωρητική εικόνα για όλα όσα συνέβησαν και τώρα περιμένουν τα αποτελέσματα από τους ιατροδικαστές. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί εξετάζουν τις ημερομηνίες που τα παιδιά εξέπνευσαν και τη σχέση της μητέρας με τον πατέρα, χωρίς να έχουν όμως κάποιο τρανταχτό στοιχείο.

Καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές

Οπως είναι γνωστό, για την υπόθεση έχουν αρχίσει να καταθέτουν γιατροί και νοσηλευτές, αλλά μόνο από την Αθήνα, που φαίνεται να επέμειναν στο ότι, η δεύτερη ανακοπή που ήταν και η τελευταία για την 9χρονη στις 29 Ιανουαρίου 2022 δεν δικαιολογείται, αφού μία ώρα πριν αφήσει την τελευταία της πνοή είχε εξεταστεί ενδελεχώς.

Οπως ανέφεραν οι γιατροί, το παιδί βάσει των εξετάσεων θα μπορούσε να παρουσιάσει μία μικρή κρίση λόγω εγκεφαλοπάθειας, αλλά δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η ανακοπή.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Αγκυ Ξενάκου, οι γιατροί από το Νοσοκομείο Ρίου είχαν ενημερώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» μετά την πρώτη ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα. Ουσιαστικά οι γιατροί είχαν υποψίες για την υπόθεση. Αγνωστο παραμένει για ποιο λόγο το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν παρενέβη.

Πώς θα βγει το ένταλμα σύλληψης

Για να γίνει κάποια σύλληψη θα πρέπει να εκδοθεί ένταλμα. Και το απαραίτητο ένταλμα εκδίδεται μόνο από εισαγγελική αρχή.

Σύμφωνα με κάποιους έμπειρους ποινικολόγους, επειδή η Τζωρτζίνα απεβίωσε στην Αθήνα, μπορεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών να διαβιβάσει τον φάκελο στην Εισαγγελία Αθηνών και να ζητήσει από εκεί ένταλμα σύλληψης.

Νομικοί θεωρούν ότι αυτό είναι πιο πιθανό σενάριο, αφού η πλειοψηφία των μαρτύρων αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας, έγινε στην πρωτεύουσα!

Αυτό επιβεβαίωσε στο pelop.gr, και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Από την πλευρά του ο Απόστολος Λύτρας, ως δικηγόρος της οικογένειας Δασκαλάκη, δηλώνει πως ο φάκελος θα σταλεί στην Πάτρα, αφού η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών έδωσε την «παραγγελία» για προκαταρκτική έρευνα και μετά μπορεί όντως να αποσταλεί στην Αθήνα.

Πριν από λίγο μίλησε στο mega ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, και είπε: «Παρακολουθούμε κατά πόσο εξελίσσονται οι έρευνες και με ποιους ρυθμούς. Όλες οι πληροφορίες που προκύπτουν μας κρατούν σε αναμονή, πάντα υπάρχει κινητικότητα, ότι δόθηκαν κάποια εντάλματα σύλληψης ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε, από τις τοπικές αρχές, εάν τα εκτέλεσε η Εισαγγελία της Πάτρας».

«Η μητέρα δεν βρίσκει πραγματικό στοιχείο που να πιστοποιεί ότι υπάρχει κάποιος εξωγενής παράγοντας για τον θάνατο των παιδιών»

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, τόνισε πως μίλησε πολλές φορές με την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία επιμένει ότι ο θάνατος των παιδιών ήταν παθολογικός.

«Δεν γνωρίζω εάν οι μαρτυρίες έχουν κατατεθεί εγγράφως στην Εισαγγελία ή εάν έχουν γίνει σε ανεπίσημο επίπεδο. Μέσα από τη συζήτηση με την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι έτοιμη να μιλήσει για τις συνθήκες θανάτου των παιδιών στις αρμόδιες αρχές.

Είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις των θανάτων των 3 κοριτσιών. Αυτό το οποίο μου μετέφερε η μητέρα είναι ότι δεν βρίσκει πραγματικό στοιχείο που να πιστοποιεί ότι υπάρχει κάποιος εξωγενής παράγοντας για τον θάνατο του ενός ή των τριών παιδιών.

Το δημοσίευμα ότι η Τζωρτζίνα κατάπιε αποτσίγαρα ήταν ψευδές και υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.