Ελλάδα

«Οι γιατροί χορήγησαν την κεταμίνη»: Το στοιχείο των δικηγόρων που στηρίζει τους ισχυρισμούς Πισπιρίγκου (βίντεο)

«Οι γιατροί χορήγησαν την κεταμίνη»: Το στοιχείο των δικηγόρων που στηρίζει τους ισχυρισμούς Πισπιρίγκου (βίντεο)
Δύο ουσίες - το ροκουρόνιο και η κεταμίνη - που ανέφεραν πως χορήγησαν οι γιατροί στη μικρή Τζωρτζίνα δεν εντοπίστηκαν στις τοξικολογικές

Σε νέες δηλώσεις του ο Κωνσταντίνος Ζάρδας παρουσίασε το βασικό επιχείρημα της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου σε ό,τι αφορά την χορήγηση της κεταμίνης στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

Το ίδιο επιχείρημα επανέλαβε, μάλιστα, στη συνέχεια κι ο δεύτερος συνήγορός της, Όθωνας Παπαδόπουλος - επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της 33χρονης για την αιτία θανάτου του παιδιού, που είναι το ιατρικό λάθος.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που υποστήριξαν οι συνήγοροι της Ρούλας Πισπιρίγκου, μιλώντας στον Alpha, είναι πως η τοξιλογική εξέταση της Τζωρτζίνας έδειξε πως στο κορίτσι δεν είχαν χορηγηθεί οι δύο φαρμακευτικές ουσίες - που όφειλαν να της έχουν χορηγήσει οι γιατροί. Αντίθετα στο παιδί είχε χορηγηθεί μόνο κεταμίνη, κάτι που εκλαμβάνεται ως στοιχείο ενδεικτικό ιατρικού λάθους.

Αναλυτικά πρόκειται για τις ουσίες ροκουρόνιο και αδρεναλίνη - που σύμφωνα με τον εντατικολόγο χορηγήθηκαν στο παιδί στη διάρκεια της διασωλήνωσής του - αλλά δεν καταγράφονται στην τοξικολογική εξέταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως κανένας από τους δύο δικηγόρους δεν άφησαν την οποιαδήποτε αιχμή για δόλο εκ μέρους των γιατρών.

«Ο Μάνος φέρεται έτσι για το θεαθήναι»  

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος εστίασε όμως και στη στάση του πατέρα των τριών παιδιών, Μάνου Δασκαλάκη, αλλά και στο πώς διαχειρίζεται αυτή τη συμπεριφορά η Ρούλα Πισπιρίγκου. 

Ο συνήγορος της σημείωσε χαρακτηριστικά πως η 33χρονη αντιμετωπίζει «στωικά» την επίθεση του άνδρα, που μέχρι πρότινος βρισκόταν στον πλευρό της.

Μεταφέροντας την άποψη της πελάτισσάς του, δήλωσε πως ο Μάνος «άλλαξε εντελώς στάση μέσα σε μια μέρα» κι αυτό «έγινε για το θεαθήναι».

Ο δικηγόρος επισήμανε, μάλιστα, πως ο ίδιος έχει την εκτίμηση πως θα έπρεπε να του απαντήσει πιο σκληρά, αλλά δεν το κάνει καθώς είναι εξαρτημένη από αυτόν.