Ελλάδα

Το Ωνάσειο απαντά για την κεταμίνη

Το Ωνάσειο απαντά για την κεταμίνη
«Στον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας δεν αναφέρεται η χορήγηση κεταμίνης», διευκρινίζει η διοίκηση του Ωνασείου - Τι ισχυρίστηκε νωρίτερα ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Με δελτίο Τύπου, το Ωνάσειο απαντά στον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, που ισχυρίστηκε ότι χορηγήθηκε στο παιδί κεταμίνη στη διάρκεια της νοσηλείας της στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

«Νοσηλεύτρια της Τζωρτζίνας ισχυρίστηκε πως της χορηγήθηκε κεταμινή στο Ωνάσειο»

Νωρίτερα, ο Όθων Παπαδόπουλος έκανε λόγο για κλήση που έλαβε από μια νοσηλεύτρια που δούλευε στο Ωνάσειο την εποχή που νοσηλευόταν εκεί η Τζωρτζίνα.

Ως νοσηλεύτρια, η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν υπεύθυνη για την φροντίδα της Τζωρτζίνας, με το παιδί να βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση επιληψίας.

Η νοσηλεύτρια αποκάλυψε οτι είχε χορηγηθεί στο παρελθόν κεταμίνη για την νοσηλεία της, ενώ το γεγονός - όπως ισχυρίστηκε - είναι καταγεγραμμένο στο Ωνάσειο.

Παράλληλα, πρόσθεσε οτι θα κληθεί και θα καταθέσει και η ίδια στο ανακριτή για όσα γνωρίζει.