Ελλάδα

Με απόφαση Πέτσα 8,71 εκατ. ευρώ σε 47 Δήμους και ένα Σύνδεσμο για τις φυσικές καταστροφές

Με απόφαση Πέτσα 8,71 εκατ. ευρώ σε 47 Δήμους και ένα Σύνδεσμο για τις φυσικές καταστροφές Φωτογραφία: INTIME
Ενίσχυση 8,71 εκατ. ευρώ σε 47 Δήμους και ένας Σύνδεσμος πεδινών & ημιορεινών δήμων χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση υποδομών από φυσικές καταστροφές.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, χρηματοδοτούνται με 8.710.000 ευρώ, 47 Δήμοι (και νομικά πρόσωπα αυτών) και ένας Σύνδεσμος πεδινών & ημιορεινών δήμων, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται:

1. Η χρηματοδότηση των παρακάτω Δήμων και Νομικών Προσώπων αυτών:

pin1

pin2

pin3

pin4

pin5

 

2. Η χρηματοδότηση του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης του Ν. Ηλείας με το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (300.000 €) για την εκτέλεση του παρακάτω έργου:

d1

 

3. Η χρηματοδότηση του Δήμου Λευκάδας του Ν. Λευκάδος με το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (400.000 €) για την εκτέλεση του παρακάτω έργου:

d2

3454394

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: «Η κυβέρνηση δουλεύει, συνολικά, με όλες τις δυνάμεις της, για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Δουλεύουμε με συγκεκριμένο σχεδιασμό, προκειμένου να μειώνουμε τις συνέπειές τους, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο αποκατάστασης.

»Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρουμε συνεχώς στήριξη στους Δήμους που επλήγησαν από θεομηνίες και φυσικές καταστροφές, χρηματοδοτώντας την αποκατάσταση υποδομών προς όφελος των πολιτών. Και συνεχίζουμε έμπρακτα να το κάνουμε, για όσο διάστημα έχουν ανάγκη».