Ελλάδα

Ξεσπά ο θείος του Ιωνά: Φοβερό ψέμα να τον παρουσιάσουν ως ισραηλινό στρατιώτη

Ξεσπά ο θείος του Ιωνά: Φοβερό ψέμα να τον παρουσιάσουν ως ισραηλινό στρατιώτη Φωτογραφία: Eurokinissi
Σήμερα έγιναν η κηδεία του 26χρονου στην Ιερουσαλήμ και η επιμνημόσυνη δέηση στη Θεσσαλονίκη. «Θα πρέπει να επέμβει η ελληνική Δικαιοσύνη».

Ο θείος του αδικοχαμένου Ιωνά, Γιώργος Καρούσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για αναίσχυντο ψέμα το γεγονός να παρουσιάσουν τον 26χρονο ως μέλος του ισραηλινού στρατού.

«Χθες έγινε μία απόπειρα με ένα αναίσχυντο ψέμα και μία κατάπτυστη ανακοίνωση από μία φερόμενη παλαιστινιακή παροικία της Ελλάδας, όπου παρουσίασαν τον Ιωνά όχι ως αθώο θύμα αλλά ως μέλος του ισραηλινού στρατού. Είναι ένα φοβερό ψέμα. Προσπαθούν να καταδείξουν ότι είναι δικαιολογημένη αυτή η απαράδεκτη τρομοκρατική ενέργεια. Τον παρουσίασαν ώς έναν μισθοφόρο, ο οποίος κατέβηκε από την Ελλάδα στο Ισραήλ για να υπηρετήσει τον ισραηλινό στρατό, ενώ γεννήθηκε, μεγάλωσε, πήγε σχολείο εκεί και εκ του νόμου, υποχρεωτικά, πήγε στρατό εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εάν η παλαιστινιακή κοινότητα στην Ελλάδα επικροτεί και υποκινεί τρομοκρατικές ενέργειες, θα πρέπει να επέμβει η ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν φίλος της ειρήνης. Όταν μπήκε στο στρατό ζήτησε να μην μπει σε μάχιμη μονάδα και στις τελευταίες δύο επιστρατεύσεις ζήτησε να μην τον πάρουν. Αυτό δείχνει το ήθος της οικογένειας και του ιδίου», πρόσθεσε.