Ελλάδα

North Evia – Samos Pass ήταν και πάει: Έγιναν «καπνός» τα Voucher 150 και 300 ευρώ (εικόνα)

eurokinissi eurokinissi
Το πρωί άνοιξαν οι αιτήσεις για το North Evia - Samos Pass και το μεσημέρι της Πέμπτης είχαν ήδη γίνει εξαντληθεί για την πρώτη φάση της διαδικασίας.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι άνοιξε η πλατφόρμα για το North Evia - Samos Pass μέσω της ιστοσελίδας vouchers.gov.gr και δύο μόλις ώρες αργότερα τα Voucher για την πρώτη φάση της διαδικασίας είχαν γίνει «καπνός». 

Όσοι λοιπόν δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση για τα Voucher που αφορούν τις ημερομηνίες μέχρι τέλους Ιουλίου για την άυλη χρεωστική κάρτα που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου, θα πρέπει να περιμένουν την πλατφόρμα να ανοίξει για τη δεύτερη φάση της που θα αφορά τις ημερομηνίες του Αυγούστου.

evia

Το North Evia – Samos Pass αποτελεί μια δράση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού που έχει ως στόχο να ενισχυθεί η τουριστική δραστηριότητα στις προαναφερθείσες περιοχές. Από την δράση, ο προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 32.000 δικαιούχοι, οι οποίοι θα επιλέξουν να κάνουν τις διακοπές τους στις παραπάνω περιοχές.

Οι τέσσερις φάσεις του προγράμματος

Η δράση χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις (από Ιούλιο έως Οκτώβριο, ανά μήνα) και ο αριθμός των άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών ανά επιλέξιμη περιοχή και ανά φάση καθορίζεται ως εξής:

  • Φάση 1 (Ιούλιος): Βόρεια Εύβοια 8.000 κάρτες / Σάμος 4.000 κάρτες
  • Φάση 2 (Αύγουστος): Βόρεια Εύβοια 4.050 κάρτες / Σάμος 2.025 κάρτες
  • Φάση 3 (Σεπτέμβριος): Βόρεια Εύβοια 7.300 κάρτες / Σάμος 3.650 κάρτες
  • Φάση 4 (Οκτώβριος): Βόρεια Εύβοια 2.000 κάρτες / Σάμος 1.000 κάρτες.

Προβλέπεται να γίνει μεταφορά τυχόν υπολοίπων ποσών της φάσης 1 στη φάση 3 και των φάσεων 2 και 3 στη φάση 4.