Ελλάδα

«Πέθανε στα χέρια μου»: Γροθιά στο στομάχι η καταγγελία της οικογένειας της 37χρονης που πέθανε στη Σύρο

«Πέθανε στα χέρια μου»: Γροθιά στο στομάχι η καταγγελία της οικογένειας της 37χρονης που πέθανε στη Σύρο
Το Σάββατο το πρωί μία νέα γυναίκα έφυγε από την ζωή εξαιτίας της Covid19 αλλά και της προχειρότητας που αντιμετώπισαν την κατάσταση της στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου σύμφωνα με την καταγγελία της οικογένει΄΄άς της, στο Cyclades24, που πραγματικά «σπάει κόκκαλα».

Σύμφωνα με τον αδελφό της άτυχης Ελένης Γιανακοπούλου, η αδελφή του θα μπορούσε να ήταν στη ζωή αν δεν υπήρχε η απάθεια και ο τρόπος που διαχειρίστηκε από το νοσοκομείο Σύρου το περιστατικό με την αδελφή του.
Επικοινωνήσαμε την Τετάρτη με το Νοσοκομείο και μας διαβεβαίωσαν ότι θα πρέπει να μείνει στο σπίτι της, παρόλο που είχε υψηλό πυρετό που της έφτασε μέχρι και 40,5 και ήταν αρκετά κιλά. Με σύνδεσαν με τα επείγοντα ιατρεία και μας ρώτησαν αν είχαμε μετρήσει το οξυγόνο. Τότε τους είπαμε ότι είχε καλό οξυγόνο 97 και μας συμβούλεψαν να μείνει μέσα στο σπίτι της, παρόλα αυτά προσπαθήσαμε να έχουμε καθημερινή επικοινωνία.


Τι καταγγέλει ο αδερφός της άτυχης γυναίκας

Ο υψηλός πυρετός επέμενε και χρειάστηκε να απευθυνθεί σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος τον προέτρεψε να απευθυνθεί στο Νοσοκομείο, αλλά και η νέα του τηλεφωνική προσπάθεια την Παρασκευή δεν είχε αποτέλεσμα.
«Το Σάββατο το πρωί σηκώθηκε ήταν κακόκεφη αδιάθετη και είχε αδυναμία. Γύρω στις έξι το απόγευμα της μετρήσαμε τη θερμοκρασία και είχε 33, δηλαδή υποθερμία, αλλά συνέχιζε να μας αναφέρει ότι δεν αισθάνεται καλά και ότι ζαλιζόταν. Τότε αποφασίσαμε να μην ακούσουμε αυτά που μας έλεγαν στο νοσοκομείο και είπα στην αδελφή μου να πάμε από εκεί. Ζήτησα από τη μητέρα μου να την ετοιμάσει διότι δεν είχε δυνάμεις.
Από την αδυναμία της δεν είχε κουράγιο ούτε τη σκάλα να κατέβει και τη βοήθησα αλλά πριν ακόμα κατέβουμε, από τα σκαλιά πέθανε στα χέρια μου»,
 αναφέρει απαρηγόρητος ο αδελφός της ο Βασίλης.
Επίσης αναφέρει ότι άμεσα έφτασαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ όπου επι μισή ώρα προσπάθησαν να την επαναφέρουν στη ζωή. «Να είναι καλά τα παιδιά. Προσπάθησαν επί μισή ώρα να την επαναφέρουν με ΚΑΡΠΑ αλλά δεν μπόρεσαν. ήταν ήδη αργά και είχε φυγει απο τη ζωή. Το αποτέλεσμα ήταν πνευμονική εμβολή λόγω του κορωνοϊού».
Ο ίδιος συνεχίζει να καταγγέλλει τη στάση του νοσοκομείου , καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του, δε μπόρεσαν ούτε εκείνοι να πουν το τελευταίο αντίο στην Ελένη, καθώς είναι και οι δύο θετικοί στον κορωνοϊό.
«Μετά το τραγικό περιστατικό και τη άσχημη κατάληξη της αδελφής μου αποφάσισα να πάω στο Νοσοκομείο προκειμένου να κάνω τις απαραίτητες εξετάσεις. «Ο πνευμονολόγος με είδε και μου είπε να πάω να κάνω ακτινογραφία , μόλις άκουσε η υπάλληλος πως είμαι θετικός, με άφησε, πήγε στο ακτινολογικό και μετά από μισή ώρα και βγήκε μου είπε “Δεν μπορούμε τώρα, έχουμε στάση εργασίας. Ελάτε μετά από δυο τρεις ώρες ή ελάτε αύριο».
Ο Βασίλης μέσα στο πόνο του, προσπαθεί να βρει το δικιο του, μια εποχή και μια μέρα που οι εργαζόμενοι και ένα ολόκληρο νησί προσπαθούν να κρατήσουν το Νοσοκομείο ενεργό…ωστόσο σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου, δε φέρθηκαν ανθρώπινα και δε σεβάστηκαν ούτε το πόνο της οικογένειας του, βάζοντας τις κινητοποιήσεις πάνω από την υγεία και την ανθρωπιά.

«Της είπα ότι κατέβηκα με κορωνοϊό μόνος μου. Είμαι σε άθλια κατάσταση, δεν βγαίνει η φωνή μου και μου λέτε αυτό; Ποιο είναι το Νοσοκομείο; Ποια είναι η φροντίδα σας; Μου είπαν ότι υπάρχει πάντα κάποιος για τα έκτακτα περιστατικά. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει κάποιος; “Και όμως δεν υπάρχει”, μου ανέφερε».
«Μια κοπέλα αυτή τη στιγμή κηδεύεται, επειδή δεν ήλθαν να την πάρουν και αυτή τη στιγμή κινδυνεύει και η δική μας ζωή. Ποιο είναι το Νοσοκομείο της Σύρου; Να μου λένε ότι δεν μπορούν, επειδή είμαι θετικός; Ούτε Νοσοκομείο είναι ούτε κέντρο Υγείας, ένα απλό γραφείο είναι που κάνει ενέσεις, αυτό είναι».