Ελλάδα

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο ΑΠΘ, τουλάχιστον ένας τραυματίας (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο ΑΠΘ, τουλάχιστον ένας τραυματίας (βίντεο)
Επεισόδιο με πυροβολισμούς το βράδυ της Δευτέρας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον ένας τραυματίας.

Λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Δευ΄τερας σημειώθηκε το αιματηρό επεισόδιο στο ΑΠΘ. Ομάδα περίπου 20 ατόμων μπήκε στο campus και φέρεται να κινήθηκε προς την πλατεία Χημείου. 

Εκεί φέρεται να συνεπλάκη με άτομα που βρίσκονταν ήδη στο campus και κατά τη διάρκεια αυτής της συμπλοκής να υπήρξαν έξι πυροβολισμοί με τουλάχιστον έναν τραυμαυτία. 

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το thestival.gr, η ομάδα των 20 ατόμων αποχώρησε από το campus. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε έξι προσαγωγές.  Τα πέντε άτομα επέβαιναν σε όχημα που ακινητοποιήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις στην Αγίου Δημητρίου. Ένας ακόμα προσήχθη μέσα από το ΑΠΘ. 

{https://www.youtube.com/watch?v=qQ-Bn3o6FzM&t=4s}

Όπως έγινε γνωστό, ο τραυματίας υποβάλλεται αυτή την ώρα σε χειρουργείο στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς", ενώ, κατά πληροφορίες φέρει τραύμα στα πόδια από πυροβόλο όπλο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο άνδρας έφτασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα συνοδεία άλλων ατόμων και μόλις τον άφησαν στο σημείο επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και επιχείρησαν να διαφύγουν. Το όχημά τους όμως ακινητοποιήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή και προσήγαγαν τους επιβαίνοντες. Προσαγωγές υπόπτων έγιναν και κοντά στο σημείο των πυροβολισμών.

Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο και εξετάζεται η εμπλοκή τους στο επεισόδιο, τα αίτια του οποίου ερευνώνται.