Ελλάδα

Φωτιά στα γραφεία της Real: Βρέθηκαν γκαζάκια στην είσοδο του κτηρίου (εικόνες)

Φωτιά στα γραφεία της Real: Βρέθηκαν γκαζάκια στην είσοδο του κτηρίου (εικόνες)
Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Μαρούσι, καθώς ξέσπασε φωτιά στο κτίριο που στεγάζονται ο ραδιοφωνικός σταθμός Realfm 97,8 και η εφημερίδα Real News.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 3:00 το πρωί, ενώ πλέον βρίσκεται υπό έλεγχο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι, επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκαν εκρήξεις και ότι η φωτιά ξεκίνησε από τον πάνω όροφο του κτιρίου και επεκτάθηκε προς τα κάτω.

real69

Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά εντός του κτιρίου βρισκόταν μια εργαζόμενη, η οποία είναι καλά στην υγεία της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1547019116699127811}

Το συμβάν σχολίασε με ανάρτησή του στα social media και ο Νίκος Χατζηνικολάου. «Έβαλαν φωτιά στον Real FM! Μας καίνε! Τρείς εκρήξεις και τώρα καιγόμαστε…» γράφει.

{https://twitter.com/NChatzinikolaou/status/1547025078189277185}

real09

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Real Group, δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Χατζηνικολάου, είχε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας για να του εκφράσει την συμπαράστασή του για την εμπρηστική επίθεση στον Real FM.

Την τρομοκρατική επίθεση καταδικάζει με ανακοίνωση της και η ΕΣΗΕΑ: «Μετά τις πρώτες έρευνες, οι αρχές μιλούν ξεκάθαρα για εμπρησμό. Ήταν το δεύτερο περιστατικό, μετά από μία σοβαρή βλάβη στις εγκαταστάσεις μετάδοσης του σήματος του σταθμού, που σημειώθηκε την Τρίτη, με αποτέλεσμα η ιδιοκτησία και οι εργαζόμενοι να μιλούν για απόπειρα φίμωσης.

Η ΕΣΗΕΑ αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε ενέργεια κατά της ελευθεροτυπίας και στέκεται στο πλευρό των Μέσων Ενημέρωσης και των εργαζομένων σε αυτά, αναμένοντας τις εξελίξεις των ερευνών για την επίθεση.

Όταν ένα Μέσο Ενημέρωσης παραδίδεται στις φλόγες, όταν η συντεταγμένη πολιτεία δεν μπορεί να διαλευκάνει εγκλήματα κατά δημοσιογράφων και κατά Μέσων Ενημέρωσης και να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη, όταν ανεμπόδιστα δρουν ομάδες που στοχεύουν στην τρομοκράτηση, τη φίμωση ή τον έλεγχο της Ενημέρωσης, τότε η Δημοκρατία βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο».