Ελλάδα

Θάνατος 26χρονου φοιτητή σε ασανσέρ στις Σέρρες: Ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά η οικογένεια του (βίντεο)

Θάνατος 26χρονου φοιτητή σε ασανσέρ στις Σέρρες: Ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά η οικογένεια του (βίντεο)
Σοκαρισμένο παραμένει το πανελλήνιο από τον θάνατο του 26χρονου φοιτητή στις Σέρρες μέσα σε ασανσέρ, την ώρα που έκανε μετακόμιση.

Ο νεαρός με καταγωγή από την Καβάλα σπούδαζε και εργαζόταν ως διανομέας φαγητού στις Σέρρες.

Το Σάββατο, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, μαζί με έναν φίλο του από τη δουλειά έκανε τη μετακόμιση στο νέο του σπίτι, το οποίο ήταν λίγα μέτρα πιο κάτω από το παλιό.

Του είχαν μείνει η μεγαλύτερες συσκευές, καθώς είχε ήδη μετακομίσει τα περισσότερα πράγματά του. Ο 26χρονος μπήκε μέσα στο ασανσέρ μαζί με το ψυγείο, το οποίο είχε τοποθετήσει σε ένα καρότσι μεταφοράς.

Τόσο κάποιοι κραδασμοί όσο και το γεγονός ότι το ασανσέρ ήταν μικρό και δε διέθετε πόρτα ασφαλείας, είχαν ως αποτέλεσμα να μετακινηθεί το ψυγείο και να τον καταπλακώσει.

Ουσιαστικά τον χτύπησε στην καρωτίδα με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Ο φίλος άκουσε τους θορύβους, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έσπευσε στο σημείο.

Αρχικά απομακρύνθηκε το ψυγείο από το ασανσέρ και στη συνέχεια απεγκλωβίστηκε ο 26χρονος, ο οποίος ήταν δυστυχώς νεκρός. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου και διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατός του.

Σε λίγες ημέρες θα γίνει η κηδεία του στον τόπο καταγωγής του, στην Χρυσούπολη Καβάλας, αφού πρώτα διενεργηθεί και η νεκροψία – νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν και τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Η οικογένεια του νεαρού αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατος του 26χρονου οφείλεται σε κάποια κατασκευαστική ατεχνία του ασανσέρ.