Ελλάδα

Λάρισα: Ξεσκεπάστηκε τεράστιο κύκλωμα κάνναβης - Πάνω από 10 εκατ. ο «τζίρος»

Λάρισα: Ξεσκεπάστηκε τεράστιο κύκλωμα κάνναβης - Πάνω από 10 εκατ. ο «τζίρος»
«Θρίαμβος» για την Αστυνομία της Λάρισας που ξεσκέπασε κύκλωμα παραγωγών χασίς- Εκατομμύρια το συνολικό κέρδος της συμμορίας.

Στα ίχνη συμμορίας που παρήγαγε τεράστιες ποσότητες χασίς, τις οποίες στη συνέχεια προωθούσε προς πώληση έφτασαν οι Αστυνομικές αρχές Λάρισας.
Οι τρεις φυτείες που κάλυπταν συνολική έκταση 7 στρεμμάτων εντοπίστηκαν σε δύσβατη ορεινή περιοχή του Δήμου Αγιάς, μεταξύ Ρακοποτάμου και Σκλήθρου. Εκεί ξεριζώθηκαν 2.193 δενδρύλλια ενώ παράλληλα, εντοπίστηκε ποσότητα 22 κιλών κάνναβης, χρηματικό ποσό κ.α.

λ.1

Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη ο 30χρονος «εγκέφαλος» της συμμορίας, στην οποία μετέχουν επιπλέον 4 άτομα, εκ των οποίων οι 3 ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν οι παραπάνω φυτείες θα απέφεραν κέδρος που θα έφτανε τα 10 εκατ. ευρώ.

λ.2

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη ένας 30χρονος αλλοδαπός, «οργανωτής» της εγκληματικής ομάδας, ενώ εξακριβώθηκαν ως μέλη της ομάδας ακόμη -4- άτομα, εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των 3.Εντοπίσθηκαν -3- φυτείες, οι οποίες εκτείνονταν σε τρία διαζώματα, δασικής έκτασης περίπου -7- στρεμμάτων, με πάνω από -2.100- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρα.

λ.6

Επιπλέον, κατασχέθηκαν άνω των -22- κιλών κάνναβης, σε φούντα, διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την κατ’ επάγγελμα και οργανωμένη καλλιέργεια κάνναβης, χρηματικό ποσό και άλλα.

Πως δρούσε η συμμορία

Ως προς τις καλλιεργητικές πράξεις των δραστών, χρησιμοποιούσαν αυτοσχέδια συστήματα άρδευσης, ενώ για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές, επιτηρούσαν τις «φυτείες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες θα διοχέτευαν στην «αγορά» την «παραγωγή», που υπολογίζεται τουλάχιστον σε -5- τόνους, αξίας πάνω από 10.000.000 ευρώ.

λ.3

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, κατασχέθηκαν συνολικά:

2.193 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 50 εκατοστά έως 3 μέτρα,
ποσότητα κάνναβης σε φούντα, συνολικού βάρους 22 κιλών και 250γραμμαρίων,
ποσότητα κλώνων και φύλλων κάνναβης, συνολικού βάρους 2 κιλών και 150 γραμμαρίων,
διάφορα αντικείμενα – σύνεργα που σχετίζονται με την κατ’ επάγγελμα και οργανωμένη καλλιέργεια κάνναβης,
2 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα,
9 κινητά τηλέφωνα,
3 διαβατήρια και έγγραφα, καθώς και
το χρηματικό ποσό των 4.865 ευρώ και 3.800 λεκ.

λ.4

Στις διαδικασίες και τις αστυνομικές έρευνες, εκτός από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, συμμετείχαν περισσότεροι από -60- αστυνομικοί και συγκεκριμένα, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.ΠΚ.Ε.) Λάρισας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, καθώς και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών (Τ.Ε.Ε.) της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Ο 30χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

{https://www.youtube.com/watch?v=Qeu3DsRwuGg&t=1s}