Ελλάδα

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Είχε απορριφθεί το αίτημα για άσυλο του 22χρονου Πακιστανού

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Είχε απορριφθεί το αίτημα για άσυλο του 22χρονου Πακιστανού
Με ένα φάκελο εμφανίζεται στα αρχεία της υπηρεσίας Ασύλου ο 22χρονος Πακιστανός ο οποίος σκότωσε τη 17χρονη Νικολέτα στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με πηγές του υπ. Μετανάστευσης, ο φερόμενος ως δολοφόνος της 17χρονης, έχει καταθέσει αίτημα Ασύλου, τον Ιούλιο του 2021, το οποίο εντός 15 ημερών είχε απορριφθεί.

Αργότερα, για το αίτημα κατέθεσε εκπρόθεσμη προσφυγή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στα αρχεία της Υπηρεσίας Ασύλου εμφανίζεται με μοναδικό φάκελο και έχει στην κατοχή του ένα δελτίο ταυτότητας αιτούντος άσυλο.

Ο 22χρονος γυναικοκτόνος εμφανιζόταν στις Αρχές με διαφορετικά ονόματα και είχε δώσει διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης, όμως από τα δακτυλικά αποτυπώματα είχε προκύψει ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο.

Εμφανιζόταν στις αρχές με δύο διαφορετικά ονόματα, τρία διαφορετικά επίθετα, τρία διαφορετικά πατρώνυμα, τέσσερα διαφορετικά μητρώνυμα, ενώ ήταν δηλωμένος με δύο διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης.

Ο 22χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών ενώ εντύπωση προκαλεί η ευκολία της διαφυγής στη Θεσσαλονίκη και η εισχώρησή του σε γκρουπ παράνομων μεταναστών που πέρασαν στα σύνορα. Για αυτό και διεξάγεται έρευνα για όσους του παρείχαν κρυψώνες και διευκολύνσεις, αλλά και για τον τρόπο που επικοινώνησε με παράνομους διακινητές.

Ο φερόμενος ως δολοφόνος θα απολογηθεί σήμερα μετά τη νέα 24ωρη προθεσμία που πήρε τη Δευτέρα από τον ανακριτή. Ο ίδιος φέρεται να έχει αναφέρει προφορικά στους αστυνομικούς, μετά τη σύλληψή του στα Σκόπια, ότι δολοφόνησε την 17χρονη Νικολέτα μετά από καβγά στο σπίτι της.