Ελλάδα

Συνελήφθη 39χρονος στη Θεσσαλονίκη με όπλα και χρήματα

Συνελήφθη 39χρονος στη Θεσσαλονίκη με όπλα και χρήματα Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - EUROKINISSI
Η Αστυνομία συνέλαβε έναν 39χρονο άνδρα στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος φέρεται να είναι συνεργάτης περιβόητου κακοποιού.

Ένας 39χρονος άνδρας συνελήφθη μαζί με 34χρονη φίλη του, στη Θεσσαλονίκη. Σε τυχαίο έλεγχο της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), στην περιοχή Διαβατών, τα δύο άτομα εντοπίστηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

Ειδικότερα, αστυνομικοί ακινητοποίησαν ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι. Κατά τη διάρκεια επιτόπιας έρευνας, μέσα στο όχημα βρέθηκαν ένα πιστόλι και ναρκωτικά χάπια.

Ακολούθησε έρευνα σε σπίτι όπου εντοπίστηκε ένα πολεμικό όπλο τύπου Καλάσνικοφ και χρηματικό ποσό περίπου 5.000 ευρώ (σε κολλαριστά χαρτονομίσματα).

Ο 39χρονος, μαζί με την 34χρονη, παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή καθώς κατηγορούνται για οπλοκατοχή, σε βαθμό κακουργήματος, για οπλοφορία και κατοχή ναρκωτικών, σε βαθμό πλημμελήματος.

Έγκυρη πηγή ανέφερε στο GRTimes ότι ο 39χρονος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές ως συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα. Κατά την αστυνομία, ο συλληφθείς είχε βοηθήσει τον καταζητούμενο βαρυποινίτη να αποδράσει με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για παλιό συνεργό του Παναγιώτη Βλαστού, ο οποίος μάλιστα είχε εμπλακεί στην απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη με ελικόπτερο από τις Φυλακές Τρικάλων το 2013.