Ελλάδα

Κακοκαιρία: «Ήχησε» το 112 στη Θεσσαλονίκη - «Περιορίστε τις μετακινήσεις»

Κακοκαιρία: «Ήχησε» το 112 στη Θεσσαλονίκη - «Περιορίστε τις μετακινήσεις» Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Προειδοποίηση για την κακοκαιρία που θα πλήξει πολλές περιοχές αύριο, Πέμπτη.

Προειδοποιητικό μήνυμα για την κακοκαιρία έλαβαν όσοι βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, καθώς αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα από το πρωί της Πέμπτης.

Με το μήνυμα οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια των καιρικών φαινομένων.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς, καταιγίδες) στην περιοχή σας από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι της 04/07/2024. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα που εστάλη μέσω του 112.

kairos-112-thessaloniki_d479e.jpg

Κακοκαιρία: Οι 11 περιοχές που αναμένονται προβλήματα

Σε 11 περιοχές αναμένονται τα μεγαλύτερα προβλήματα αύριο, Πέμπτη, εξαιτίας της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις προγνώσεις.

Η Χαλκιδική και οι νότιες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης είναι ανάμεσα στις περιοχές όπου αύριο αναμένονται σφοδρές καταιγίδες, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν και για πολύ έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

«Σύμφωνα με τις προγνώσεις τα μεγαλύτερα προβλήματα θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και τις όμορες περιοχές, δηλαδή οι νότιες περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και οι Σποράδες», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου.

Από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία και Αργολίδα, συμπλήρωσε.

«Ειδικά για αυτή την κακοκαιρία χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά τους κεραυνούς σε στεριά και θάλασσα», τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Επίσης, κάτοικοι και επισκέπτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα μπουρίνια στη θάλασσα, που γνωρίζουμε όλοι πόσο επικίνδυνα είναι, ενώ στις περιοχές που θα σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα ρέματα», πρόσθεσε.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

- Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής) καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Μυτιλήνης).

- Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

- Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.