Ελλάδα

Φθηνή λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης η ηλεκτρική κουβέρτα - Ποιους κινδύνους «κρύβει»

Πηγή: pexels Πηγή: pexels
Λύση η ηλεκτρική κουβέρτα για να ζεσταθούν οι πολίτες ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

Η ηλεκτρική κουβέρτα, έχει γίνει το αγαπημένο αντικείμενο χιλιάδων ανθρώπων για να τους κρατάει ζεστούς κρύα βράδια του χειμώνα. Λύση στο «καυτό» πρόβλημα της κατανάλωσης ρεύματος. 

Πόσο ρεύμα καίει: 60 watt η μονή, δηλαδή όσο ρεύμα καίνε 3 λάμπες οικονομίας.

Δεν γλίτωσαν τις ανατιμήσεις

Με τους λογαριασμούς να «καίνε» στα χέρια των καταναλωτών, όλοι αναζητούν το πώς θα μειώσουν το κόστος θέρμανσης τον φετινό χειμώνα. Το κόστος αγοράς μιας μονής κουβέρτας κυμαίνεται από 20 έως 35 ευρώ, ενώ της διπλής από 40 έως 90 ευρώ.

«55 μέχρι 70 ευρώ φτάνει ανάλογα με το τι θα ζητήσει. Υπάρχει μέχρι και με aloe vera. Κάνει ο άλλος μια επένδυση, δεν καίει ρεύμα και πραγματικά παίρνει αυτό που ζητάει», δήλσε στο Mega επιχειρηματίας του κλάδου.

Πάντως ούτε τα θερμαινόμενα υποστρώματα γλίτωσαν το τσουνάμι ανατιμήσεων. «Αντίστοιχα πέρσι μπορούσαμε να βρούμε στα 15 ευρώ, φέτος και 10 ευρώ πάνω είναι η τιμή της».

«Η ηλεκτρική κουβέρτα φούντωσε σε κλάσματα δευτερολέπτου»

Ο πιο σημαντικός κίνδυνος από τη χρήση ηλεκτρικής κουβέρτας είναι η εκδήλωση πυρκαγιάς. Παλαιότερα η γνωστή ηθοποιός Νεφέλη Ορφανού, γλίτωσε από θαύμα όταν πήρε φωτιά η ηλεκτρική της κουβέρτα την ώρα που πήγαινε να την πάρει ο ύπνος. Ευτυχώς την έσωσε το σκυλάκι της.

«Εκεί που κοιμόμουν και κάνω ανήσυχο ύπνο πήρε το μάτι μου ένα περίεργο φως στο κάτω μέρος της κουβέρτας προς τα πόδια. Και έκανε ο σκύλος ”μμμμμμ” για ώρα. ”Βρε κοιμήσου” γιατί κοιμούνται μαζί μου έλεγα. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου αυτό το πράγμα φούντωσε, ευτυχώς ήμουν ξύπνια και μπόρεσα και το αντιμετώπισα. Έκτοτε δεν ξαναέβαλα ποτέ μα ποτέ ούτε στο πιο τρελό μου όνειρο ηλεκτρικό στο κρεβάτι» είχε δηλώσει η ηθοποιός.

Σύμφωνα με τους ηλεκτρολόγους, δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο να εκδηλώνεται φωτιά από ηλεκτρική κουβέρτα λόγω βραχυκύκλωσης καλωδίων.