Ελλάδα

Βαρυμπόμπη: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της συμπλοκής -Η σωτήρια κίνηση που έσωσε τον επιχειρηματία -Σεσημασμένος ο δράστης

Βαρυμπόμπη: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της συμπλοκής -Η σωτήρια κίνηση που έσωσε τον επιχειρηματία -Σεσημασμένος ο δράστης
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο γνωστός επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου δέχτηκε τουλάχιστον 15 μαχαιριές από 26χρονο σεσημασμένο σε καντίνα στην Βαρυμπόμπη μετά από μικρό καυγά για μια θέση.

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, καθώς τσακώθηκαν για μία ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα για το ποιος θα πάρει πρώτος το σάντουιτς μετά το ξενύχτι.

Ο 58χρονος επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου, με πολυετή δράση στο χώρο του real estate, έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες με την παρέα του στην καντίνα της Βαρυμπόμπης.

Ενώ περίμεναν στην ουρά, εμφανίστηκε ο 25χρονος, τον προσπέρασε και τότε άρχισε ο διαπληκτισμός τους.

Ένας καυγάς που άρχισε μέσα στην καντίνα και ολοκληρώθηκε έξω, εκεί όπου το θύμα δέχθηκε 15 μαχαιριές σε 10 δευτερόλεπτα.

Η περιγραφή του φίλου του επιχειρηματία που μίλησε αποκλειστικά στο mega είναι συγκλονιστική.

«Περιμέναμε στη σειρά μπήκε τελευταία στιγμή ο 25χρονος να πάει μπροστά και υπήρχε κάποια λεκτική αντιπαράθεση, στη συνέχεια αυτό γινόταν πιο έντονο, βγήκαν έξω από το μαγαζί έφτασαν στο σημείο στο δρόμο κι εκεί ούτε που το καταλάβαμε ξεκίνησε όλο αυτό. Εμείς καταλάβαμε όταν είδαμε τον Γιάννη να έρχεται προς το μέρος μας γεμάτος αίματα», δήλωσε ο φίλος του 58χρονου επιχειρηματία.

«Δέχτηκε ήδη 15 με 20 χτυπήματα μέσα σε χρόνο 10 δευτερολέπτων, τα οποία ήταν στοχευμένα στην αρτηρία του ποδιού. Για όσους γνωρίζουν ένα τέτοιο χτύπημα μπορεί να αποβεί θανατηφόρο σε λιγότερο από 10 λεπτά», δήλωσε ο Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος του 58χρονου επιχειρηματία.

26xronosgiannsmak

Η σωτήρια κίνηση που έκαναν οι φίλοι και του έσωσαν τη ζωή

Η κίνηση που πιθανότατα έσωσε τη ζωή του 58χρονου ήταν να του δέσουν οι φίλοι του το πόδι με ένα πανί για να σταματήσει η αιμορραγία και τον πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας με τους φίλους του, όπως και ο 25χρονος δράστης με τη δική του παρέα διασκέδαζαν λίγη ώρα πριν σε γνωστό μαγαζί της περιοχής.

Έφυγαν με διαφορά λίγων λεπτών και ξανασυναντήθηκαν στην καντίνα, όπου ξεκίνησε ο αιματηρός καυγάς.

Ο Γιάννης Μάρκου φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του παρά τον σοβαρό τραυματισμό του. Η αστυνομία συνέλαβε τον 19χρονο φίλο του δράστη, ενώ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 25χρονου, που είναι μάλιστα γνώριμος στις αρχές.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της συμπλοκής

Οι δύο άντρες έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο, ενώ διακρίνεται μία κίνηση του χεριού του δράστη. Το συγκεκριμένο βίντεο ντοκουμέντο βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών, ωστόσο δεν καταγράφει τη στιγμή της επίθεσης.

Ο άνδρας που μαχαίρωσε 15 φορές τον επιχειρηματία είναι 26 ετών και έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Είναι κάτοικος δυτικών προαστίων, ενώ είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2021 και είναι σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών.

Η αστυνομία κάνει έρευνες στην Αττική, ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχει φύγει από τον νομό. Οι Αρχές κάνουν έρευνες και σε περιοχές της Αργολίδας, καθώς ο 26χρονος κατάγεται από εκεί.

Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας από το μαγαζί που διασκέδαζαν πριν και οι δύο παρέες

Σύμφωνα με το mega ο επιχειρηματίας είναι θαμώνας του εν λόγω νυχτερινού μαγαζιού και όπως κάθε Παρασκευή, είχε κάνει κράτηση.

Στο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας ο επιχειρηματίας και η παρέα του εμφανίζονται γύρω στη 01:30 να μπαίνουν στο μαγαζί.

Εκεί βρίσκεται ήδη η παρέα του δράστη, ο οποίος εισήλθε στο μαγαζί γύρω στις 03:00, σύμφωνα με όσα κατέγραψαν οι κάμερες. Ο δράστης κάθισε με την παρέα του και 55 λεπτά αργότερα έφυγαν.

Ο επιχειρηματίας και η παρέα του έφυγαν από το μαγαζί 7 λεπτά μετά την αναχώρηση του δράστη.

Στο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος δεν καταγράφεται κανένας διαπληκτισμός, κάτι που επιβεβαίωσε και φίλος του επιχειρηματία, ο οποίος δήλωσε στο πως η ένταση σημειώθηκε όσο περίμεναν στην σειρά στην καντίνα.