Διεθνή

Άλκης Δαυίδ: Αποζημίωση 900 εκατ. $ σε γυναίκα για βιασμό

Άλκης Δαυίδ: Αποζημίωση 900 εκατ. $ σε γυναίκα για βιασμό
Η γυναίκα έκανε αγωγή στον Άλκη Δαυίδ για παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση και βιασμό.

Δικαστήριο στο Λος Άντζελες επιδίκασε αποζημίωση 900 εκατομμυρίων δολαρίων σε γυναίκα που έκανε αγωγή στον Άλκη Δαυίδ για βιασμό.

Η γυναίκα- το όνομα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε- κατήγγειλε στην αγωγή της ότι ο επιχειρηματίας την παρενοχλούσε, της επιτέθηκε σεξουαλικά και τη βίασε από το 2016 έως το 2019.

«Είναι τόσο απαράδεκτα τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης. Βίασε την εντολέα μου ενώ δικαζόταν για άλλη υπόθεση», δήλωσε ο δικηγόρος της, Γκάρι Ντόρντικ, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Ο Άλκης Δαυίδ- η οικογένεια του οποίου ελέγχει την Coca-Cola 3Ε έχει χάσει κι άλλες δικαστικές υποθέσεις για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά και δικαστήρια είχαν ήδη αποφασίσει ο ίδιος και οι επιχειρήσεις του να καταβάλουν αποζημίωση περίπου 70 εκατομμυρίων συνολικά.

Η γυναίκα που του έκανε αγωγή είναι μοντέλο που προσελήφθη στην εταιρεία του, Hologram USA, η οποία δημιουργεί ολογράμματα νεκρών διάσημων. Το 2016, ανέφερε στην αγωγή, ο επιχειρηματίας προσπάθησε να τη φιλήσει κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού, στο ιδιωτικό νησί του στην Ελλάδα, αλλά εκείνη απομακρύνθηκε και της ζήτησε συγγνώμη.

Αργότερα την ίδια χρονιά απολύθηκε και δεν ξαναμίλησε με τον Άλκη Δαυίδ έως το 2018. Τότε της πρόσφερε δουλειά ως πρέσβειρα του brand στην εταιρεία του Swiss-X. Αφού δέχθηκε τη θέση, εκείνος την κάλεσε στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο, όπου της έδωσε να δοκιμάσει κάτι που της είπε ότι ήταν προϊόν κανναβιδιόλης (CBD).

Η γυναίκα περιέγραψε ότι άρχισε να νιώθει σαν μεθυσμένη και αποπροσανατολισμένη και στη συνέχεια εκείνος αυτοϊκανοποιήθηκε και την ανάγκασε να ακουμπήσει το πέος του, σύμφωνα με την αγωγή. Τον Απρίλιο του 2019 τη βίασε σε ένα μικρό δωμάτιο, κατά τη διάρκεια επαγγελματικής συνάντησης