Ελλάδα

Βελτιωμένος ο καιρός, η πρόγνωση του μετεωρολόγου Δ. Παπαϊωάννου στο Dnews

Βελτιωμένος ο καιρός, η πρόγνωση του μετεωρολόγου Δ. Παπαϊωάννου στο Dnews Φωτογραφία: eurokinissi
Η πρόγνωση του καιρού στο Dnews απο τον μετεωρολόγο Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Καθώς το χαμηλό σταδιακά διαλύεται κινούμενο ανατολικά, τα φαινόμενα σταδιακά περιορίζονται στα ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας και εξασθενούν. Έτσι, τη Δευτέρα ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες κυρίως θα επιμείνουν τοπικά φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, αναμένονται μέχρι και τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες τοπικά έντονες βροχές σε ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια (προσήνεμη στο βοριά κυρίως πλευρά), ενώ ασθενή φαινόμενα στην υπόλοιπη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Λίγες παροδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Εύβοια και τα νότια τμήματά της μέσα στη νύχτα. Ταυτόχρονα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειώνονται στα Δωδεκάνησα, ενώ τοπικές μπόρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη (κυρίως τη δυτική). Από το μεσημέρι και μετά μόνο στη βόρεια Κρήτη και κυρίως στα ορεινά της θα σημειώνονται λίγες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στη Θράκη και το βράδυ στη βόρεια χώρα.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως λόγω της ηλιοφάνειας θα φτάνει τους 21-22οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βόρειες-βορειοδυτικές με την ίδια ένταση.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις ιδίως στη βόρεια-βορειοδυτική Αττική, όπου εκεί θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες. Πιθανότητα για παροδική βροχή υπάρχει και στα “πολύ” ανατολικά τμήματα του νομού. Από το μεσημέρι σταδιακά θα ανοίξει ο καιρός και οι νεφώσεις θα περιοριστούν γύρω από τα βόρεια-βορειοδυτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21-22οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21οC. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε νότιους 2-3 μποφόρ.