Ελλάδα

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Επιτυχημένη επέμβαση στην Ελληνίδα που τραυματίστηκε

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Επιτυχημένη επέμβαση στην Ελληνίδα που τραυματίστηκε Φωτογραφία: INTIME
Σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση θραύσματος, που είχε σφηνωθεί στο πόδι της, υποβλήθηκε η 39χρονη Ελληνίδα που τραυματίστηκε στην φονική έκρηξη της Κωνσταντινούπολης.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» η 39χρονη που τραυματίστηκε την περασμένη Κυριακή στην βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην περιοχή Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης.

Η ασθενής έφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Παπαγεωργίου» το βράδυ της Τρίτης με τουρκικό ασθενοφόρο και παρελήφθη από ιατρική ομάδα του νοσοκομείου.

Πραγματοποιήθηκε εισαγωγή στην Ορθοπαιδική Κλινική και για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας της έγιναν όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις.

Ο ιατρικός έλεγχος επιβεβαίωσε την ύπαρξη διαμπερούς τραύματος κάτω άκρου κνήμης-περόνης με ενσφήνωση μεταλλικού θραύσματος στην περόνη.

Μετά από εκτίμηση εξειδικευμένης ομάδας ιατρών, κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του θραύσματος.

«Είμαι τυχερή που ζω»

«Δεν έχω πάθει τίποτα. Μια μικρή πληγή στο πόδι. Είμαι τυχερή και ευγνώμων. Είμαι τυχερή που ζω, συνεχίζω τη ζωή μου με χαμόγελο». Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις της Άννας Δεπόλα, της 39χρονης Ελληνίδας που τραυματίστηκε στη φονική έκρηξη της Κωνσταντινούπολης την περασμένη Κυριακή.

Στάθηκε, όπως είπε για μια ακόμη φορά τυχερή, καθώς την στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης βρισκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο. Ήταν το τρίτο ταξίδι της στην Κωνσταντινούπολη. Την ώρα της έκρηξης, βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από το σημείο.

Σώθηκε καθώς ένα νεαρό ζευγάρι μπροστά της, απορρόφησε σαν ασπίδα το ωστικό κύμα. Και οι δυο άφησαν την τελευταία τους πνοή στην Ιστικλάλ. «H Κυριακή ήταν η μόνη άτυχη μέρα. Ήδη έχω ξεχάσει. Δυστυχώς υπήρχαν θύματα εκείνη τη μέρα. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή τους».