Ελλάδα

Κως: Βίντεο από την επεισοδιακή καταδίωξη Τούρκου διακινητή - Η στιγμή που πέφτουν οι πυροβολισμοί

Κως: Βίντεο από την επεισοδιακή καταδίωξη Τούρκου διακινητή - Η στιγμή που πέφτουν οι πυροβολισμοί
Βίντεο ντοκουμέντο έδωσε στην δημοσιότητα το Λιμενικό από την καταδίωξη του Τούρκου διακινητή μεταναστών στην Κω.

Επεισοδιακή αποδείχθηκε η καταδίωξη από τους λιμενικούς ενός αλλοδαπού δουλέμπορου ο οποίος είχε μεταφέρει παράνομους μετανάστες στην Κω.

Πρωινές ώρες προχθές, κατόπιν ενημέρωσης από στρατιωτικό παρατηρητήριο, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου εντόπισε πολυεστερικό Τ/Χ σκάφος, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, το οποίο είχε μόλις αποβιβάσει ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων στην περιοχή «ΣΚΑΝΔΑΡΙΟΥ» ν. Κω.

Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αναπτύσσοντας ταχύτητα με κατεύθυνση τις έναντι τουρκικές ακτές. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το εν λόγω Τ/Χ σκάφος προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα. Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα ανωτέρω ταχύπλοου, το οποίο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής του ως διακινητής.

Κατόπιν επισταμένων ερευνών στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν τέσσερις (04) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο (02), καθότι οι έτεροι δύο (02) ήταν ανήλικοι.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Το ταχύπλοο ήταν χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, ενώ στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού ο 32χρονος χειριστής του δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα με κατεύθυνση τις τουρκικές ακτές.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση προειδοποιητικών βολών από το Λιμενικό σε ασφαλή τομέα. Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα του ταχύπλοου, το οποίο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής του ως διακινητής.

Κατόπιν επισταμένων ερευνών στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκαν τέσσερις αλλοδαποί, εκ των οποίων οι δύο ήταν ανήλικοι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού «ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το εν λόγω σκάφος προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα».

«Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα ανωτέρω ταχύπλοου, το οποίο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής του ως διακινητής» προστίθεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού.

Ακολούθησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και τελικά εντοπίστηκαν τέσσερις παράνομοι μετανάστες εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο καθώς οι άλλοι δύο ήταν ανήλικοι.

Συγκλονιστικό βίντεο

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που άνδρας του Λιμενικού πυροβολεί ξανά και ξανά προς το σκάφος του διακινητή που εντοπίστηκε στο Σκανδάρι της Κω, με στόχο τον κινητήρα του ταχύπλοου.

Οι βολές ήταν στοχευμένες και το ταχύπλοο σταμάτησε να δουλεύει. Έτσι ο διακινητής συνελήφθη.

{https://youtu.be/RI3JHulH9AU}