Ελλάδα

Πλειστηριάζουν το σπίτι άνδρα με προβλήματα υγείας στη Θεσσαλονίκη: Αφού πήρε στεγαστικό δάνειο, μειώθηκε κατά 50% η σύνταξή του

Πλειστηριάζουν το σπίτι άνδρα με προβλήματα υγείας στη Θεσσαλονίκη: Αφού πήρε στεγαστικό δάνειο, μειώθηκε κατά 50% η σύνταξή του
¨Έξω από τράπεζα της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας προκειμένου να αποφευχθεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας σε χαμηλοσυνταξιούχο δάσκαλο με προβλήματα υγείας, που είναι προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή.

Ένας συνταξιούχος δάσκαλος που ζει στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης κινδυνεύει με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του λόγω στεγαστικού δανείου 84.000 ευρώ που είχε πάρει.

Όπως σημειώνεται στο thesstoday, μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν τη σύναψη του δανέιου η σύνταξή του υπέστη 50% μείωση, ενώ του έκοψαν και την παροχή φυσικού αερίου. Μάλιστα ο ίδιος έχει υποβληθεί τα τελευταία χρόνια και σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Σήμερα Πέμπτη  ο δάσκαλος μαζί με αντιπροσωπεία και τους δικηγόρους του βρέθηκε στην τράπεζα προκειμένου να ζητήσει να γίνει αναστολή του πλειστηριασμού, που έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 10.00.

«Είμαστε εδώ σήμερα να σταθούμε στο συνάδελφό μας συνταξιούχο δάσκαλο για να μη περάσει ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας του. Θα συμπαρασταθούμε με όλο το εργατικό κίνημα, με όλα τα σωματεία για να μη γίνει αυτός ο πλειστηριασμός, να μη πάει στα χέρια τραπεζίτη κανένα σπίτι εργαζόμενου και συνταξιούχου», επισημαίνει ο Απόστολος Σκούφας, μέλος του ΔΣ του συνδέσμου συνταξιούχων δημοσίου νομού Θεσσαλονίκης.

Προσθέτει δε πως «το 2017 όταν πλήρωνε κανονικά τού έκοψαν το φυσικό αέριο. Του έκαναν μειώσεις στη σύνταξη και αποτέλεσμα ήταν μέχρι στιγμής να πάει και να κάνει μια εγχείρηση καρδιάς, μια εγχείρηση στομάχου και μια εγχείρηση χολής. Και θέλουν να του πάρουν το σπίτι».

«Οι τράπεζες και τα funds συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους με τις ευλογίες της κυβέρνησης και του κάθε κόμματος που έχει κυβερνήσει, ώστε να βάζουν χέρι στη λαϊκή περιουσία, την περιουσία χαμηλοσυνταξιούχων, εργαζομένων και μακροχρόνια άνεργων», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, Γιώργος Μπρανίκας, τονίζοντας πως «θα δώσουμε μάχη, θα συνεχίσουμε με το σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».