Πολιτική

Χάρης Δούκας: Έχουμε χάσει το «Κ» από το ΠΑΣΟΚ

Χάρης Δούκας: Έχουμε χάσει το «Κ» από το ΠΑΣΟΚ Φωτογραφία: MOTIONTEAM/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Η Θεσσαλονίκη πρώτος σταθμός της περιοδείας του Χάρη Δούκα, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Ξεκινά η προσπάθεια να γίνει ξανά το ΠΑΣΟΚ η δύναμη της δημοκρατικής παράταξης που θα κυβερνήσει, δήλωσε ο Χάρης Δούκας στη Θεσσαλονίκη, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του για τις εσωκομματικές εκλογές.

«Έχουμε χάσει το Κ από το ΠΑΣΟΚ. Το Κίνημα πρέπει να γίνει η καρδιά της νέας προσπάθειας. Το ΠΑΣΟΚ να δυναμώσει για να αποτελέσει την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης, για αυτό κάνουμε ένα ευρύ κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν στη διαδικασία εκλογής προέδρου, για να κάνουμε πάλι το ΠΑΣΟΚ τη δύναμη εκείνη που θα αλλάξει την πορεία της χώρας», δήλωσε.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη κυβερνητική αμηχανία, υπάρχει μια οπισθοχώρηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές», επεσήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, που τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται ένα πολύ δυνατό ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα μπορέσει να δημιουργήσει μια προοδευτική κατεύθυνση.

«Να μιλήσουμε για όσα αφορούν τους πολλούς, να μιλήσουμε για οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη», δήλωσε και επιτέθηκε στον προκάτοχό του στον δήμο Αθηναίων. «Ο Μπακογιάννης αρθρογραφεί πως ο Δούκας δεν πρέπει να κατέβει. Καλά κάνουν και φοβούνται, χάσανε στην Αθήνα, θα ξαναχάσουν στην Ελλάδα», ανέφερε.

Στόχος, είπε ο Χάρης Δούκας, είναι το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές. «Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα των πολλών, όχι στη θεωρία, και αυτό σημαίνει συγκρούσεις με κατεστημένα, με συμφέροντα, με καρτέλ, να χτυπήσουμε την καρδιά των προβλημάτων όπως την ακρίβεια και όλα αυτά που μας κρατούν πίσω», συμπλήρωσε.