Ελλάδα

Νέα αποκαλυπτική μαρτυρία από πρώην εργαζόμενο στην «Κιβωτό» του Βόλου για περίεργες συμπεριφορές σε παιδί

Νέα αποκαλυπτική μαρτυρία από πρώην εργαζόμενο στην «Κιβωτό» του Βόλου για περίεργες συμπεριφορές σε παιδί Φωτογραφία: EUROKINISSI
Μία νέα αποκαλυπτική μαρτυρία που αφορά παιδί από τη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Βόλο, είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ένας πρώην εργαζόμενος της δομής, ο πατέρας Αντώνιος επεδείκνυε μία περίεργη συμπεριφορά έναντι ενός 14χρονου αγοριού.

«Την περίοδο που έγινε ο ξυλοδαρμός των πολλών παιδιών εδώ, κάποιος είχε παρέα στο δωμάτιό του. Τότε το παιδί έκανε μπάνια στη θάλασσα εδώ πέρα, μαζί με τον παπά - Αντώνη. Με το αυτοκίνητο τον έπαιρναν και πήγαιναν για μπάνιο. Τα ξεχώριζαν τα παιδιά και διάλεγαν με ποια θα κάνουν παρέα. Διάλεγε και ο νεαρός. Γιατί είχαν και έναν νεαρό μαζί που διάλεγε με ποια πιτσιρίκια θέλει να παίζει. Κάποιες φορές έπαιρνε και τον μικρό μαζί. Άλλες φορές που δεν τον έπαιρνε, κάθονταν με τον παπά – Αντώνη μαζί, μόνοι τους μέσα σε ένα δωμάτιο».

Ο ΣΚΑΪ μίλησε με άνθρωπο που εργαζόταν στη δομή και έμαθε για τα περιστατικά μιλώντας με το 14χρονο παιδί, και ο ίδιος έβλεπε με τα μάτια του συμπεριφορές που δεν μπορούσε να εξηγήσει. Και εκεί άρχισαν να γεννιούνται οι πρώτες υποψίες. Και όλα αυτά που στην ίδια δομή υπήρχαν περιστατικά ξυλοδαρμών, ο πατέρας Αντώνιος, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία, ήταν εκεί.

«Έγινε φέτος το καλοκαίρι, όταν έγινε και ο ξυλοδαρμός εδώ στη δομή, τις ίδιες ημέρες. Δεν μπορείς να μπαίνεις με ένα παιδί σε ένα δωμάτιο για δυο ώρες με κλειστά παντζούρια, άμα δεν είναι δικό σου το παιδί! Το είχε πάρει και στη Χίο μαζί και φοβόμαστε όλοι».

Διακοπές με... spa

Οι λεπτομέρειες είναι σοκαριστικές. Σύμφωνα με τη μαρτυρία ο πατέρας Αντώνιος διάλεξε και πηρέ το παιδί από τη συγκεκριμένη δομή για ένα μήνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού χωρίς καμία εξήγηση. Το επέστρεψε ένα μήνα μετά. Όπως είπε ο ίδιος ο 14χρονος στον πρώην εργαζόμενο, στις διακοπές του έκανε μέχρι και… spa.

«Και αυτό το καλοκαίρι είναι που τον πήραν τον μικρό στην Αθήνα, στην Καλαμάτα και στη Χίο. Ο μικρός εμένα μού είπε ότι σε ένα ξενοδοχείο, μάλλον στα Γιάννενα, το παιδί έκανε μασάζ και σπα μαζί τους. Έλειπαν μαζί ένα μήνα. Έκανε διακοπές αλλού, ξεχωριστά από τα άλλα τα παιδιά. Τον διάλεξαν, τον είχαν πάρει εκεί».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες άλλαξε συμπεριφορά τους τελευταίους μήνες και απομακρύνθηκε από την οικογένειά του. Μετά από εβδομάδες συναντήθηκε την Πέμπτη με τη μητέρα του. «Ενώ στην αρχή η μητέρα του είχε σχέσεις μαζί του, και ερχόταν, ξαφνικά άρχισαν να μην έχουν επαφές. Ούτε με τη μητέρα του, ούτε με τα αδέλφια του που τον έπαιρναν κάθε τρεις και λίγο. Το παιδί αυτό είναι ακόμα μέσα στη δομή του Διμηνίου, και αυτό που έγινε είναι πολύ ύποπτο».

Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τον εργαζόμενο, έγιναν το καλοκαίρι του 2022.

«Θα απαντήσω σε όλα και θα πέσετε από τα σύννεφα»

Την ίδια ώρα, τη δική του απάντηση δίνει ο πατέρας Αντώνιος, μετά από τις καταγγελίες που έχουν βγει στο «φως» για την «Κιβωτό του Κόσμου». Όπως αποκάλυψε το Star, τρεις είναι οι νομικοί που αναλαμβάνουν την εκπροσώπησή τους.  Συγκεκριμένα φαίνεται πέρασαν 50 δικηγόροι από τη δομή, για να αναλάβουν τελικά τρεις από αυτούς.

Ελάχιστοι μίλησαν με τον πατέρα Αντώνιο, ο οποίος υποστηρίζει μέσω του Star:

«Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο »φως». Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του».

6381070f91da5

«Ο πατέρας Αντώνιος θα αποκαθηλωθεί και θα αναστηθεί»

Τα πρωτοπαλίκαρα του πατέρα Αντωνίου ρίχνουν ευθύνες σε κυβέρνηση και Αρχιεπισκοπή και θεωρούν ότι ο ιερέας ανεβαίνει Γολγοθά. 

Σημειώνεται ότι τις επαφές με τους δικηγόρους έκανε η πρεσβυτέρα και ο Ιρακινός διευθυντής της δομής, η οποία ισχυρίζεται:

«Δεν έχουν στοιχεία για όλα αυτά που λένε. Μας βομβαρδίζουν από παντού. Δε γνωρίζαμε τίποτα για το κλουβί που λένε και τις τιμωρίες. Δεν ψάχνουμε στοιχεία για να αθωωθούμε, γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δώσαμε τα σπλάχνα μας για τα παιδιά»

«Ο πατέρας Αντώνιος ό,τι είναι να πει θα το πει στο δικαστήριο, αν κληθεί»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τη νομική ομάδα δε φοβίζουν κατηγορίες για ασέλγεια και για κακοποιήσεις και θεωρούν ότι δε θα σταθούν στο δικαστήριο.

Η αγωνία τους είναι μεγάλη για τον οικονομικό έλεγχο και τι θα δείξει αυτός. Αν εντοπίσουν πάνω από 120.000 ευρώ σε υπεξέρεση ή φοροδιαφυγή είναι κακούργημα.