Ελλάδα

Εφιαλτική πρόβλεψη για τους νεκρούς από τον σεισμό: «Θα είναι περισσότεροι από 30.000»

Εφιαλτική πρόβλεψη για τους νεκρούς από τον σεισμό: «Θα είναι περισσότεροι από 30.000»
Ο απολογισμός του σεισμού που έπληξε τη Δευτέρα την Τουρκία και τη Συρία αυξήθηκε σε πάνω από 11.200 νεκρούς, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη το μεσημέρι. Ο καθηγητής φυσικών καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνος Συνολάκης έκανε μια εφιαλτική πρόβλεψη ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 30.000.

Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία ξεπέρασε τους 9.500, και οι τραυματίες του 57.000, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στη Συρία έχουν ανασυρθεί 2.662 νεκροί από τα χαλάσματα.

Ο καθηγητής φυσικών καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνος Συνολάκης, μιλώντας στο mega έδωσε μια πολύ εφιαλτική εκτίμηση.

Αρχικά ο καθηγητής ανέφερε: «Είναι μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση. θα έχουμε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, Η αρχική μου εκτίμησή ήταν για 20 με 30 χιλιάδες. Τώρα πια νομίζω ότι θα είναι περισσότεροι. είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρχουν επιζώντες κάτω από τέτοια συντρίμμια που βλέπουμε στις φωτογραφίες».

Στη συνέχεια εξήγησε ο καθηγητής φυσικών καταστροφών ότι ο λόγος που μπορεί να θρηνήσουμε τόσα πολλά θύματα είναι επειδή ο σεισμός έγινε κοντά σε μία εμπόλεμη ζώνη και συνέβη κατά την διάρκεια της νύχτας.

Μετά από τρία 24ωρο εκτίμησε ο κ. Συνολάκης ότι οι ελπίδες για ανεύρεση διασωθέντων όλο και σβήνουν.