Ο περιορισμός στις θερμίδες είναι η κατάλληλη μέθοδος για την απώλεια περιττών κιλών, αναφέρουν επιστήμονες της νεότερης μελέτης που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Heart Association.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης δρ. Wendy L. Bennett, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη, η συχνότητα και το μέγεθος των γευμάτων επηρεάζει περισσότερο την αύξηση ή και την απώλεια του σωματικού βάρους σε σύγκριση με τον χρόνο κατανάλωσης μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου γεύματος.