Ελλάδα

Τέμπη: Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο μοναδικός επιζών από το βαγόνι 1

Τέμπη: Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο μοναδικός επιζών από το βαγόνι 1 Φωτογραφία: magnesianews
Σκληρή μάχη για την ζωή του δίνει ο 20χρονος Βολιώτης, Γεράσιμος- Ιάσων Γεωργιάδης, ο μοναδικός επιζώντας του βαγονιού 1, μετά τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη.

Ο νεαρός φοιτητής ήταν ο μόνος επιβάτης του πρώτου βαγονιού που σώθηκε.

Με τη σύγκρουση, εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο και γλίτωσε την έκρηξη και τη φωτιά. Όμως, η πτώση στο έδαφος του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Ήδη, έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργεία, με τους γιατρούς να μην εγκαταλείπουν τις τιτάνιες προσπάθειες να τον σώσουν.

Οι γιατροί, σύμφωνα με το magnesianews,  από την πρώτη στιγμή επισημαίνουν ότι η κατάστασή του είναι σταθερά κρίσιμη, ενώ όλος ο Βόλος βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας Γεωργιάδη και προσεύχεται ο Γεράσιμος- Ιάσων να βγει νικητής στην μάχη που δίνει.

«Μακάρι να αναρρώσει γρήγορα το παιδί μας»

Για δύσκολο και ανηφορικό δρόμο που έχει να αντιμετωπίσει ο 20χρονος τραυματίας φοιτητής, Γεράσιμος Ιάσονας Γεωργιάδης, κάνει λόγο η γιατρός και θεία του παιδιού, Ελένη Γεωργιάδου.

Όπως τονίζει «Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου ,να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που στέκονται στο πλευρό μας και προσεύχονται μαζί μας για τη Ζωή του Γεράσιμου και των υπολοίπων διασωληνωμένων παιδιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Έχουμε πολύ δύσκολο και ανηφορικό δρόμο μπροστά μας. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές των ΜΕΘ κλινικών δίνουν αγώνα καθημερινό και ηρωικό για να κρατήσουν όλους τους ανθρώπους μας στη ζωή και τους είμαστε ευγνώμονες .

Με εκτίμηση σε όλους σας …

Η Γιατρός και θεία του Γεράσιμου….

Ελένη Γεωργιάδου».

Ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας επιστέφθηκε τους τραυματίες 

Ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος την περασμένη Παρασκευή 3 Μαρτίου και το Σάββατο 4 Μαρτίου, επισκέφτηκε όλους τους τραυματίες από το τραγικό δυστύχημα της μετωπικής σύγκρουσης των δυο τρένων, που εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Ο κ. Κωτσιόπουλος ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας τους και φρόντισε να ικανοποιηθούν κάποια μικρά αιτήματα που είχαν δυο ασθενείς.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κωτσιόπουλος από τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης 1η Μαρτίου, έσπευσε στα νοσοκομεία της Λάρισας, (Γενικό και Πανεπιστημιακό) προκειμένου να συντονίσει την επιχείρηση υποδοχής των τραυματιών αλλά και των συγγενών των θυμάτων που αναζητούσαν τα παιδιά τους.