Ελλάδα

Τέμπη: Τι υποστήριξε ο σταθμάρχης στη μαραθώνια απολογία του

Δικηγόρος Σταθμάρχη Δικηγόρος Σταθμάρχη Φωτογραφία: EUROKINISSI
Στη φυλακή οδηγήθηκε αργά χθες τη νύχτα, ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας που έστειλε τα δύο τρένα στην ίδια γραμμή στα Τέμπη, έπειτα από μια μαραθώνια απολογία που διήρκησε τουλάχιστον 11 ώρες.

Κατέθετε επί ώρες στην ανακρίτρια και απαντούσε στον καταιγισμό ερωτήσεων που δεχόταν για το τι έκανε και κυρίως για το τι δεν έκανε το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Ο κατηγορούμενος έδωσε στην ανακρίτρια μόνο προφορική απολογία, ενώ δεν κατέθεσε, όπως συνηθίζεται, απολογητικό υπόμνημα.

Τι υποστήριξε ο σταθμάρχης

Ο 59χρονος που το βράδυ της τραγωδίας βρισκόταν στο κρίσιμο πόστο του σταθμαρχείου Λάρισας, έδωσε τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη.

Ο σταθμάρχης, σύμφωνα με το mega:

  • Δήλωσε συγκλονισμένος από την τραγωδία και ζήτησε συγγνώμη
  • Περιέγραψε τις κινήσεις του τα κρίσιμα 20 λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση
  • Υποστήριξε ότι ήταν συνεχώς στη θέση του.

«Ο κατηγορούμενος μετά λόγου αληθείας, συγκλονισμένος, είπε τα πράγματα όπως έγιναν χωρίς να φοβηθεί εάν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι», σημείωσε οι δικηγόροι του, συμπληρώνοντας:

«Με αυθορμητισμό, ευθύτητα και συναίσθηση της ευθύνης του απάντησε με ευκρίνεια και ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις. Είναι προφανές ότι η δική του ευθύνη, στο μέτρο που υπάρχει, καλύπτει ένα μικρό μόνο μέρος του όλου φάσματος εγκληματικών ελλείψεων, λαθών και παραλείψεων που συνδέονται με το τραγικό αυτό δυστύχημα. Αυτά όμως θα αναδειχθούν τις επόμενες ημέρες μέσα από τις σχετικές έρευνες».

Ο 59χρονος μέσω των δικηγόρων του, διαψεύδει πως το μοιραίο βράδυ στο σταθμαρχείο γινόταν πάρτι ενώ αναμένει να λάβει τις ηχογραφημένες συνομιλίες καθώς, όπως λέει, δεν αναγνωρίζει σε αυτές τη φωνή του.

«Με αγωνία περιμένουμε κι εμείς να πάρουμε την ηχογραφημένη συνομιλία διότι δεν αναγνωρίζουμε τη φωνή μας».