Ελλάδα

Τέμπη: Αυτά μετέφερε η εμπορευματική αμαξοστοιχία, επιστολή της Hellenic Train

Τέμπη: Αυτά μετέφερε η εμπορευματική αμαξοστοιχία, επιστολή της Hellenic Train Φωτογραφία: EUROKINISSI
«Απαντήθηκε» το... μυστήριο σχετικά με το φορτίο της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας, η οποία ενεπλάκη στο φονικό δυστύχημα των Τεμπών - Έγγραφό της Hellenic Train βάζει φρένο στα σενάρια που έχουν αναπτυχθεί

Η εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το επιβατικό τρένο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, μετέφερε τρόφιμα, μπίρες και λαμαρίνες (σύρματα από σίδερο), όπως αναφέρεται σε επιστολή της Hellenic Train προς το τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. 

«Η εμπορευματική αμαξοστοιχία 63501 της 28.02.2023 περιλάμβανε στην σύνθεσή της συνολικά δεκατρία (13) βαγόνια, εκ των οποίων, κατά την φορά κίνησης της αμαξοστοιχίας, τα πρώτα τρία (3) βαγόνια εκτροχιάστηκαν και ήταν έμφορτα με πλατιά προϊόντα ελασματοποίησης από σίδηρο (λαμαρίνες) και ακολούθως δέκα (10) βαγόνια ήταν έμφορτα με εμπορευματοκιβώτια (container)», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train M. Capotorto. 

Σημειώνεται ότι μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα είχαν αναπτυχθεί διάφορες θεωρίες που ήθελαν την εμπορική αμαξοστοιχία να μεταφέρει εύφλεκτα υλικά.

Δείτε την επιστολή της Hellenic Train που στάλθηκε στη Βουλή:

epistoli 1