Ελλάδα

Τέμπη: Πώς εξηγούν οι πυροσβέστες τα χημικά εγκαύματα που υπέστησαν

Τέμπη: Πώς εξηγούν οι πυροσβέστες τα χημικά εγκαύματα που υπέστησαν
Τα χημικά εγκαύματα που υπέστησαν δύο πυροσβέστες που επιχείρησαν στα Τέμπη, στον τόπο της τραγωδίας, δίνουν (ακόμα μία) νέα διάσταση στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτουν οι ίδιοι οι πυροσβέστες, επιχειρούσαν στο τρίτο βαγόνι στο οποίο δεν υπήρχε φωτιά, ενώ οι στολές τους ήταν άθικτες και δεν επιτρέπουν να περάσει η θερμοκρασία στο εσωτερικό, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι δύο πυροσβέστες, μίλησαν στον Alpha περιγράφοντας πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα και πώς κατέληξαν στο νοσοκομείο, με εμφανή τα εγκαύματα στο σώμα τους, χωρίς ωστόσο να μπορούν να εξηγήσουν τι τους συνέβη.

Ο ένας εκ των δύο, βρίσκεται ακόμα και τώρα υπό ιατρική παρακολούθηση, επισκεπτόμενος ανά δύο ημέρες το νοσοκομείο Λάρισας για αλλαγές, καθώς χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργικό καθαρισμό ώστε να αφαιρεθεί ο νεκρός ιστός.

Ο πυροσβέστης υπέστη εγκαύματα β' και γ' βαθμού στον καρπό και στο δεξί πόδι του, ενώ ο συνάδερφός, στον αγκώνα και στο πόδι. Σύμφωνα με όσα είπαν, τα εγκαύματά τους ήταν χημικά κι όχι θερμικά, όπως θα συνέβαινε αν ήταν από φωτιά.

Και οι δύο διαπίστωσαν τα εγκαύματά τους, ώρες μετά, όταν επέστρεψαν στην υπηρεσία τους και έβγαλαν τις στολές τους.

Οι στολές και των δύο ήταν άθικτες, χωρίς καμία ένδειξη καψίματος, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά και έχουν κατατεθεί ως πειστήρια για την ΕΔΕ η οποία είναι σε εξέλιξη.