Ελλάδα

Με δορυφορικό τηλέφωνο και ίντερνετ η «Κυρά του Έβρου», ετοιμάζεται να κάνει Instagram

Με δορυφορικό τηλέφωνο και ίντερνετ η «Κυρά του Έβρου», ετοιμάζεται να κάνει Instagram Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η «Κυρά του Έβρου» απέκτησε δορυφορικό τηλέφωνο και ίντερνετ - Η ακρίτισσα ετοιμάζεται να φτιάξει λογαριασμούς στο Instagram!

Η «Κυρά του Έβρου», η ακρίτισσα Άρτεμη Παπακωστίδου έχει πλέον σύγχρονη τεχνολογία επικοινωνίας και νιώθει πολύ χαρούμενη που θα μπορεί να επικοινωνεί όχι μόνο με τις δύο κόρες της, αλλά και με όλο τον κόσμο, όπως και να «ανοίξει το Instagram...».

Η 67χρονη κυρία Παπακωστίδου ζει στην μακρινή γωνιά της Ελλάδας, στο Δέλτα Έβρου, από τα 25 της. «Νιώθω πολύ καλά που βρίσκομαι σε αυτό το σημείο τη Ελλάδας και πολύ καλύτερα σήμερα αφού με τίμησαν με την παρουσία τους και με την ωραία δορυφορική κεραία που έβαλαν και έτσι είμαι πολύ χαρούμενη», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ΜΠΕ Πρακτορείο 104.9FM, για τις ιδιομορφίες της ιδιαίτερης ζωής της. «Η ζωή εδώ είναι δύσκολη, κάτι που ισχύει όμως για αυτούς που δεν την ξέρουν καθώς για μένα είναι θα έλεγα και πολύ εύκολη. Και την κοινωνικότητα μου την έχω, και τις επαφές μου με το χωριό, ακόμη και παρέλαση έκανα!» τονίζει με έμφαση η «Κυρά του Έβρου».

«Τώρα θα μπορώ να επικοινωνώ με τα παιδιά μου, με τους φίλους μου και με όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα το σκεφτόμουν μην τελειώσει η κάρτα και χάσουμε και τα περισσευούμενα μας...», εξηγεί η κυρία Παπακωστίδου που έχει κάνει τον συγκεκριμένο τόπο σπίτι της μαζί με τον «βράχο» της, όπως τον αποκαλεί, τον σύζυγο Νίκο Παπακωστίδη. Η «Κυρά του Έβρου» σημειώνει με έμφαση πως δεν νιώθει φόβο να ζει στην άκρη των συνόρων ενώ δηλώνει υπερήφανη που έζησε τόσα χρόνια στη συγκεκριμένη γωνιά της Ελλάδας και «σηκώνει την ελληνική σημαία» δύο χιλιόμετρα από την γειτονική Τουρκία πάνω από τη στέγη της καλύβας.

Ψαράς εδώ και δεκαετίες, ακολούθησε τον άντρα της τον Νικόλα στο επάγγελμα και παραμένει στη μάχη για το μεροκάματο όσο περνούν τα χρόνια, μεροκάματο που βγαίνει από τα πλάσματα του νερού. «Τον ακολούθησα, και από τότε είμαστε μαζί μέσα στη βάρκα και μέσα στην καλύβα εδώ στο Δέλτα του Έβρου. Παλιά είχε εδώ πολλούς ψαράδες, καμιά κατοσταριά. Μείναμε λίγοι αλλά εμείς δεν μπορούμε να τον αποχωριστούμε τον τόπο. Κάθε χρονιά και κάθε εποχή το ψωμί μας βγαίνει αλλιώς. Κάθε εποχή έχει το δικό της ψάρι. Αυτή την εποχή βγάζαμε σουπιές που δίνανε καλό μεροκάματο, φέτος δεν έχει όμως, έχουμε χάσει με τα χρόνια και πολλά είδη ψαριών. Τώρα δουλεύουμε τα κεφαλόπουλα που για την ώρα είναι στο Δέλτα ... ένα μεροκαματάκι μικρό μας δίνουνε ενώ δουλεύουμε και γαρίδες που φανήκανε ξανά εδώ και δύο χρόνια όπως και γλώσσες που αυτές τις μέρες όμως μας έχουν... αφήσει! Από την άλλη έχουμε να ψαρέψουμε και τα μπλε καβούρια και ψάχνουμε έμπορο να τα εμπορευτούμε», εξηγεί περιγράφοντας τη φύση της καθημερινής δουλειάς της η «Κυρά του Έβρου».

Η λύση της δορυφορικής επικοινωνίας με ελληνικό χρώμα

Τις δυνατότητες επικοινωνίας στην κυρία Παπακωστίδου δίνει από σήμερα ένας δορυφόρος επικοινωνιών Hellas Sat που στέκεται 35.786 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης. «Μόλις ενώσαμε το δορυφορικό τηλέφωνο της κυρίας Άρτεμης Παπακωστίδου που πλέον θα έχει και φωνητική επικοινωνία αλλά και Instagram και πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα είναι σε επαφή με όποιον θέλει ζωντανά. Μέχρι σήμερα η κυρία Άρτεμης επικοινωνούσε μέσω Τουρκίας καθώς οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, όπως συμβαίνει σε ακριτικά μέρη, δεν έχουν εγκαταστήσει πομπούς και είναι πάρα πολύ δύσκολο να επικοινωνήσει κάποιος. Θα έπρεπε μάλιστα, όπως της είχε εξηγηθεί, να πληρώσει μερικές χιλιάδες ευρώ για να έχει επικοινωνία στην καλύβα της», λέει στο «Πρακτορείο FM 104,9» μιλώντας από την αυλή του ζευγαριού ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat.