Ελλάδα

Τραγωδία στην Άρτα: Συνελήφθη ο πατέρας που ξέχασε το παιδί του στο αμάξι -Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Τραγωδία στην Άρτα: Συνελήφθη ο πατέρας που ξέχασε το παιδί του στο αμάξι -Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός 5,5 μηνών κοριτσιού στην Άρτα, όπου το ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο για τουλάχιστον πέντε ώρες.

Το βράδυ της Τρίτης, ο 37χρονος πατέρας από την Άρτα, που ξέχασε το ίδιο του το παιδί στο αυτοκίνητο, συνελήφθη ενώ ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη  για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο 37χρονος πατέρας νοσηλεύονταν φρουρούμενος και σε καταστολή στο Νοσοκομείο της Άρτας, ενώ σε καταστολή και σε κατάσταση σοκ βρίσκεται και η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους.

Η νεκροψία - νεκροτομή αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας που έχει συγκλονίσει την Άρτα και όχι μόνο.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή στο Νοσοκομείο της Άρτας βρίσκονται συγγενείς και συνάδελφοι του ζευγαριού, προσπαθώντας να υποστηρίξουν ψυχολογικά τους γονείς.

Πώς συνέβη η τραγωδία

Η ασύλληπτη τραγωδία στην Άρτα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 9 Μαΐου, όταν ο άνδρας ξέχασε το μωρό για περισσότερες από τρεις ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο 35χρονος Κ.Ζ. έφυγε για την εργασία του, παίρνοντας μαζί του και το μωρό για να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Για άγνωστο λόγο, μέχρι στιγμής, αυτό δεν συνέβη, με το μωρό να παραμένει στο αυτοκίνητο και τον 35χρονο να εργάζεται κανονικά μέχρι τη στιγμή που δέχθηκε τηλεφώνημα από τη σύζυγό του.

Η ίδια είχε ενημερωθεί από τον βρεφονηπιακό σταθμό ότι το παιδί δεν είχε παραδοθεί στις υπεύθυνες, με αποτέλεσμα να αναρωτηθεί πού βρίσκεται το μωρό και να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της.

Τότε ο 37χρονος φέρεται να είπε έντρομος «κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο».

Ο πατέρας του βρέφους έσπευσε στο αυτοκίνητο και βρήκε το 5,5 μηνών κοριτσάκι χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έβγαζε αφρούς από το στόμα του.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στις 14:55 στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών για να το κρατήσουν στη ζωή.