Ελλάδα

Λήξη συναγερμού στο Αλιβέρι: Τα εναέρια μέσα οριοθέτησαν την φωτιά

Λήξη συναγερμού στο Αλιβέρι: Τα εναέρια μέσα οριοθέτησαν την φωτιά
Νύχτα αγωνίας στο Αλιβέρι της Εύβοια: Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Μηλάκι, σε δασική και δύσβατη έκταση με ξερά χόρτα, μακριά από οικισμούς αλλά αρχικά κοντά σε εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Το πρωί της Παρασκευής, τα εναέρια μέσα κατάφεραν να την οριοθετήσουν.

Με το πρώτο φως της ημέρας, τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στο Αλιβέρι της Εύβοιας, καθώς τα ενάερια μέσα οριοθέτησαν το μέτωπο που βρισκόταν στην περιοχή Προφήτης Ηλίας σε απόσταση περίπου 2,5 χλμ. από το χωριό Καλέντζι.

Το έργο των 102 πυροσβεστών που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς στο Αλιβέρι με 35 οχήματα και υδροφόρες από ΟΤΑ συνέδραμαν ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τον Γιάννη Αρτοποιό, η εικόνα της φωτιάς το πρωί της Παρασκευής ήταν σαφώς καλύτερη σε σχέση με αυτή που υπήρχε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο MEGA μίλησε νωρίτερα ο Θανάσης Μπουραντάς, δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το χωριό Καλέντζι δεν κινδυνεύει από το πύρινο μέτωπο.

«Το βράδυ που ξεκίνησε η φωτιά ήταν κοντά στο εργοστάσιο που υπάρχει εκεί. Τώρα τις πρωινές ώρες έχει φύγει από αυτή την πλευρά κι έχει πάει ανατολικότερα, στο χωριό Καλέντζι. Το χωριό δεν κινδυνεύει απ’ ότι με διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του χωριού, γιατί εκεί βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα», δήλωσε.

«Υπάρχει ακόμα φωτιά και πρέπει να έρθουν τα εναέρια μέσα να ρίξουν σε περιοχές που δεν μπορούν να πάνε τα οχήματα της Πυροσβεστικής», συμπλήρωσε.

Ο δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου ήταν αισιόδοξος για την κατάσβεση της φωτιάς, τονίζοντας πως αυτή θα επιτευχθεί με τη χρήση των εναέριων μέσων.