Ελλάδα

Οι ακτοπλόοι απαντούν με εκπτωτική ημέρα και μειώσεις: Τι αλλάζει στα εισιτήρια από Πειραιά και Ραφήνα

Οι ακτοπλόοι απαντούν με εκπτωτική ημέρα και μειώσεις: Τι αλλάζει στα εισιτήρια από Πειραιά και Ραφήνα
Με μειωμένες τιμές στα οικογενειακά πακέτα και εκπτωτική ημέρα επιστρέφουν οι ακτοπλόοι σήμερα, όποτε και λήγει η προθεσμία που έθεσε η κυβέρνηση το απόγευμα της Τρίτης.

Η μία μετά την άλλη οι ακτοπλοϊκές εταιρείες «κλειδώνουν» τις προσφορές τους για μειωμένα ακτοπλοϊκά, στο πλαίσιο της κυβερνητικής παραίνεσης που εκφράστηκε τις προηγούμενες ημέρες με στόχο την ελάφρυνση των επιβατών από το κύμα ακρίβειας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», οι προτάσεις που προκρίνονται είναι από τον Πειραιά εκπτώσεις σε οικογενειακά πακέτα και από τη Ραφήνα δυο μέρες την εβδομάδα με φθηνότερα εισιτήρια για όλους. Πιο συγκεκριμένα, η Attica Group φέρεται να προχωρά σε έκπτωση 20% στα οικογενειακά πακέτα (τρία, τέσσερα και πέντε άτομα και αυτοκίνητο) ενώ θα αυξήσει και την έκπτωση στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού έτσι ώστε ο δικαιούχος να καταβάλει μόλις το 15% της αξίας του εισιτηρίου.

Σε ανάλογη πολιτική προσανατολίζονται και οι Μινωικές Γραμμές οι οποίες παρατείνουν και την «καλοκαιρινή» τους προσφορά στη Γραμμή των Κυκλάδων, προσφέροντας επιπλέον έκπτωση -20% για ταξίδια με τo ταχύπλοο Santorini Palace, από Ηράκλειο και Πειραιά.

Στο λιμάνι της Ραφήνας, πάλι, δυο εταιρείες η Fast Ferries και η Golden Star προσανατολίζονται να εφαρμόσουν σε μία ημέρα της εβδομάδας (διαφορετική η κάθε εταιρεία) έκπτωση 20% σε όλα τα εισιτήρια.

Υπενθυμίζεται πως οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων υποσχέθηκαν να εξετάσουν μειώσεις της τάξης του 20% σε συγκεκριμένες ομάδες και δρομολόγια. Προτεραιότητα θα έχουν οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου, κοινωνικού τουρισμού αλλά και οικογένειες οι οποίες ταξιδεύουν με αυτοκίνητο.