Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, κάλπες το 2027

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, κάλπες το 2027 Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
«Η Ελλάδα είναι πυλώνας της δημοσιονομικής σταθερότητας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε ξανά το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές και υπογράμμισε ότι οι κάλπες θα στηθούν το 2027.

«Τα επόμενα χρόνια πρέπει να έχουν ως στόχο να συγκλίνουμε με την Ευρώπη και έχουμε τρία χρόνια στην θητεία μας, δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές. Οι εκλογές θα λάβουν χώρα το 2027», δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον Ενρίκο Λέτα, στο πλαίσιο του 28ου ετήσιου συνεδρίου «Economist Government Roundtable».

«Ήμουν επίσης σαφής στην πρώτη μου θητεία, παρά τις πολλές ερωτήσεις που υπήρξαν. Διαψεύστηκαν, θα διαψευστούν ξανά. Και θα κριθούμε στην ολότητα μας από ότι κάναμε στην δεύτερη θητεία μας», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, ανέφερε: «Το ένα συμπέρασμα είναι ότι η ΝΔ παρέμεινε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, το δεύτερο ή τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στην Κεντροδεξιά ποσοστιαία στην Ευρώπη».

«Υπήρχε κάποια κόπωση λόγω τω συνεχόμενων εκλογών. Είχαμε πολύ υψηλή αποχή, αλλά και οι πολίτες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τις ευρωπαϊκές εκλογές για να μας στείλουν ένα μήνυμα ανησυχίας», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος σε μια πιθανή δημοσιονομική κρίση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι: «Την Ελλάδα δεν την αφορά, η Ελλάδα είναι πυλώνας της δημοσιονομικής σταθερότητας».

{https://www.youtube.com/watch?v=Is97Jiwazqo}