Ελλάδα

Καλλιάνος για Κουβαρά: «Μέχρι και 8 μποφόρ οι ριπές των ανέμων» - Πάνω από 200 χλμ μεταφέρθηκε ο καπνός

Καλλιάνος για Κουβαρά: «Μέχρι και 8 μποφόρ οι ριπές των ανέμων» - Πάνω από 200 χλμ μεταφέρθηκε ο καπνός Φωτογραφία: Facebook
Σε πύρινο κλοιό η χώρα καθώς μαίνονται οι πυρκαγιές σε Κουβαρά, Λουτράκι, Αχαΐα, Βοιωτία.

Oι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στον Κουβαρά και στην Ανάβυσσο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο οι ριπές του ανέμου έφτασαν τα 7 με 8 μποφόρ, δηλαδή τα 60 χιλιόμετρα την ώρα.

Καλλιάνος για Κουβαρά:

«Μέχρι και 8 μποφόρ οι ριπές των ανέμων.

Χαρακτηριστικό της έντασης των ανέμων είναι ότι οι καπνοί από την φωτιά έχουν φτάσει ήδη στα ανοιχτά της Μονεμβασιάς και κατευθύνονται προς τα Κύθηρα».

Συνεχίζοντας ο μετεωρολόγος τόνισε πως η φωτιά δημιουργεί το δικό της μικροκλίμα στην περιοχή και η φορά του ανέμου μπορεί να αλλάζει ανά διαστήματα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα οι άνεμοι δεν αναμένεται να κοπάσουν πλήρως ούτε τις νυχτερινές ώρες ενώ από το πρωί της Τρίτης αναμένεται νέα ενίσχυση των ανέμων.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Ο καπνός από τη φωτιά της Αττικής έφτασε σχεδόν στα Κύθηρα.

Οι ριπές των Βόρειων / Βορειοανατολικών ανέμων στην Αττική φτάνουν τα 50-55 km/h, δηλαδή τα 7-8 μποφόρ.

Μετά τις 8-9 το βράδυ θα εξασθενήσουν αρκετά αλλά δεν θα επικρατήσει νηνεμία. Θα πνέουν μέσα στη νύχτα με εντάσεις στα 3-5 μποφόρ και από την ίδια κατεύθυνση.

Από αύριο το πρωί και πάλι θα ενισχυθούν και καθόλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας (Τρίτη) θα πνέουν επίσης με μέση ένταση 6-7 μποφόρ και ριπές στα 8 (ίσως και τοπικά 9) μποφορ αντίστοιχα».