Ελλάδα

Φωτιά στη Ρόδο: Ακυρώθηκε η εκκένωση στον Απόλλωνα Ρόδου

eurokinissi eurokinissi
Η Πολιτική Προστασία έδωσε εντολή εκκένωσης για τον Απόλλωνα Ρόδου, καθώς η φωτιά στη Ρόδο συνεχίζει να είναι εκτός ελέγχου για δεύτερη μέρα. Λίγο πριν τις 22:00 «ακυρώθηκε» η εκκένωση.

Στην κατάσβεσή της πυρκαγιάς επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 28 οχήματα και ενα πεζοπόρο τμήμα απο την Σάμο, ενώ από αέρος 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των εθελοντικών ομάδων.

Εξάλλου, να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Ατταβύρου, Καμείρου και Λίνδου ζητούν με κατεπείγον αίτημά τους προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης.

Νωρίτερα την Τετάρτη, δόθηκε εντολή εκκένωσης για Ελεούσα, Σάλακο, Διμυλιά, Προφήτη Ηλία προς Κολύμπια. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά Ρόδου εκκενώστε τώρα προς Κολύμπια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα του 112.

Η απόφαση πάρθηκε για προληπτικούς λόγους δεδομένου ότι ένα από τα μέτωπα της φωτιάς είναι αρκετά κοντά στο χωριό. Νωρίς το μεσημέρι για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν τα χωριά Σάλακο, Ελεούσα και Διμυλιά καθώς και το ξενοδοχείο «Έλαφος» στον Προφήτη Ηλία.

NETWORK