Ελλάδα

Ξέσπασε σε κλάματα ο μελισσοκόμος που είδε τις μέλισσες του να καίγονται, «είναι σαν παιδιά μας»

Ξέσπασε σε κλάματα ο μελισσοκόμος που είδε τις μέλισσες του να καίγονται, «είναι σαν παιδιά μας»
Η φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια, και έκαψε τεράστιες εκτάσεις γης, άφησε πίσω της ανυπολόγιστες καταστροφές. Ζώα κάηκαν, σπίτια καταστράφηκαν, και οι άνθρωποι είδαν κόπους μιας ζωής να χάνονται μέσα σε λίγα λεπτά.

Μια συγκινητική περίπτωση είναι και αυτή του Γιώργου Μπέσκου, που είναι μελισσοκόμος, και είδε τα μελίσσια του να καίγονται. Ο ίδιος, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του ξέσπασε σε κλάματα, μιλώντας στην εκπομπή kalokairiyes.

Όπως είπε και ράγισε καρδίες, «για εμάς τους μελισσοκόμους οι μέλισσες είναι σαν τα παιδιά μας».

Πριν από δύο μέρες, ο ίδιος είχε ανεβάσει ένα βίντεο στο TikTok, όπου δείχνει την μοναδική μελισσούλα που έμεινε ζωντανή, να είναι πάνω στο γυμνό χέρι του, γιατί όπως λέει ο ίδιος «δεν με τσιμπάει, καταλαβαίνει ότι την έσωσα».

Συγκεκριμένα ο μελισσοκόμος Γιώργος Μπέσκος στην εκπομπή είπε: 

«Ήμουν στην Ελευσίνα, βλέπω τον καπνό πάω στο βουνό μαζί με τους εργάτες και μαζεύουμε τα μελίσσια. Τη νύχτα η φωτιά καβάλησε τη ράχη και μας έπνιξε στους καπνούς.

Πήραμε όσα μελίσσια μπορούσαμε να σώσουμε και φεύγουμε. Επιστρέφουμε και πάω μόνος και ζητώ από την Πολιτική Προστασία να περάσω, έκαναν εξαιρετική δουλειά και καλά έκαναν που δεν με άφησαν να περάσω, αλλά όταν καίγεται το βιος σου δεν υπολογίζεις τίποτα.

Ζητάω μία συγγνώμη για την παραβίαση που έκανα γιατί πέρασα τα μπλόκα και έπεσα μέσα στη φωτιά και αντίκρισα ένα μελισσοκομείο να καίγεται. Υπάρχει κι άλλο βίντεο και είναι ακόμα πιο σπαρακτικό, πιστέψτε με».

Δείτε το βίντεο:

@dnews.gr Ο μελισσοκόμος που είδε να καίγονται τα μελίσσια του στις φωτιές στα Δερβενοχώρια μιλά στο καλοκαίριyes #dnewsgr #fotia #μανδρα #φωτιες #φωτια #δερβενοχώρια #mandra #μελισσες ♬ πρωτότυπος ήχος - Dnews.gr