Ελλάδα

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Εκρηκτικό μείγμα ενισχύει τους φόβους για νέα πύρινα μέτωπα

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Εκρηκτικό μείγμα ενισχύει τους φόβους για νέα πύρινα μέτωπα
Διατηρούνται για ακόμη μία μέρα οι επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη χώρα, δημιουργώντας ένα «εμπρηστικό κοκτέιλ» με καύσωνα και ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, σήμερα Δευτέρα αναμένεται να διατηρηθούν οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα δυτικά και ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ για ένα ακόμη 24ωρο ο υδράργυρος θα παραμείνει πάνω από τους 40 βαθμούς.

Ωστόσο, το απόγευμα της Κυριακής πέρασε μια ψυχρή αέρια μάζα από τα βόρεια Βαλκάνια, που καθώς κινείται προς τη Μαύρα Θάλασσα ενισχύει τα μελτέμια στο Αιγαίο που θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Κάπως έτσι παραμένει ιδιαίτερα υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των ανέμων αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν και την κατάσβεση των μεγάλων πύρινων μετώπων.

Επανέρχεται ο καύσωνας με 45άρια

Την Τετάρτη, μάλιστα, αναμένεται και πάλι κορύφωση του κύματος καύσωνα με 45αρια. Γρήγορα ωστόσο θα κινηθεί ένα ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια και από το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία, με τους ανέμους από την άλλη να ενισχύονται και πάλι.

Συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί:

«Η πολύ θερμή αέρια μάζα θα αφήσει πίσω της μια ιδιαίτερα θερμή και ξηρή ατμόσφαιρα. Φανταστείτε όταν θα μπουν και πάλι οι βοριάδες, αργά το απόγευμα της Τετάρτης και μέσα στη νύχτα και θα ενισχυθούν, πόσο εύκολο θα είναι να ξεκινήσει και να εξαπλωθεί μια πυρκαγιά».