Ελλάδα

«Δεν έρχεται νερό κάτω», ηχητικό ντοκουμέντο με έκκληση πυροσβέστη

«Δεν έρχεται νερό κάτω», ηχητικό ντοκουμέντο με έκκληση πυροσβέστη Φωτογραφία: eviazoom
Η φωτιά που ξεκίνησε σε δύσβατο σημείο το μεσημέρι της Κυριακής στο βουνό Πλατανιστός Καρύστου, στη Νότια Εύβοια, βρίσκεται σε εξέλιξη και υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις εξαιτίας των ανέμων.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση με ελιές και πεύκα και χαμηλότερη βλάστηση.

Ο Πλατανιστός απέχει 40 λεπτά από την πόλη της Καρύστου και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, πέρα από κάτι στάνες και αγροικίες.

Παράλληλα, η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις ανεμογεννήτριες του πάρκου Πλατανιστός, οι οποίες απέχουν λιγότερο από 1 χλμ από τον οικισμό Πλατανιστός.

«Δεν έρχεται νερό κάτω;»

Στο ηχητικό απόσπασμα που δημοσιεύει το EviaZoom.gr ακούγεται ένας πυροσβέστης να ρωτάει από τον ασύρματο τους συναδέλφους του που επιχειρούν στον Πλατανιστό:

«Δεν έρχεται νερό κάτω από το 1312;...»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός τόνισε τα ξημερώματα της Τρίτης (25-07-2023):

«H κατάσταση μοιάζει πιο αισιόδοξη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό, αφού παραμένει ενεργό το μέτωπο του Πλατανιστού. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν όλη νύχτα με τα επίγεια μέσα και θα ενισχυθούν το πρωί με τα εναέρια...»

Την Δευτέρα (24-07-2023) ήχησε εκ νέου το 112 για εκκένωση προς Κάρυστο από τους ορεινούς οικισμούς: Πλατανιστός, Άγιοι, Λιβάδι, Καστρί, Παλαιοχώρι και Πλατύς Γιαλός.

{https://youtu.be/lXsl3GEsPNI}

Πηγή: eviazoom