Ελλάδα

Πυροβολισμοί στον Κολωνό: Τραυματίας από αστυνομικά πυρά μετά από καταδίωξη, τι συνέβη

Πυροβολισμοί στον Κολωνό: Τραυματίας από αστυνομικά πυρά μετά από καταδίωξη, τι συνέβη Φωτογραφία: INTIME
Επεισόδιο με πυροβολισμούς αναστάτωσε σήμερα τον Κολωνό ύστερα από απόπειρα ληστείας -Τραυματίας ο ύποπτος από αστυνομικά πυρά

Το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς και τον τραυματία σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Παλαμιδίου και Λένορμαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας προσπάθησε να ληστέψει υποκατάστημα τράπεζας στην Ομόνοια, στην οδό Αχιλλέως, με τον διευθυντή του υποκαταστήματος να πατάει το κουμπί συναγερμού και να ειδοποιεί την ΕΛΑΣ.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Ακολούθησε καταδίωξη και στη συμβολή των οδών Παλαμιδίου και Λένορμαν, στον Κολωνό, ο ύποπτος φέρεται να επιτέθηκε στους αστυνομικούς με μαχαίρι, οι οποίοι τον πυροβόλησαν με το υπηρηεσιακό όπλο, τραυματίζοντάς τον.

Ο δράστης έχει μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που πήγε στο σημείο. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ ο δράστης είχε προλάβει να πάρει χρήματα από την τράπεζα.

3921389

«Δούλευα εκείνη την ώρα, άκουσα δύο πυροβολισμούς. Είδα αστυνομικούς και ασθενοφόρο, επικράτησε πανικός», είπε στην ΕΡΤ ένας άνθρωπος που ήταν κοντά στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε το αιματηρό συμβάν.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για το περιστατικό, η ΕΛΑΣ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Πρωινές ώρες σήμερα, σε κατάστημα Τράπεζας στην περιοχή της Ομονοίας, ενεργοποιήθηκε από υπάλληλο της Τράπεζας το κουμπί πανικού για εν εξελίξει ληστεία.

»Αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, έξωθεν του καταστήματος την ώρα της ληστείας και από κοινού με το διευθυντή ασφαλείας της τράπεζας, ακολούθησαν πεζοί το δράστη, ο οποίος εξήλθε του καταστήματος έχοντας αφαιρέσει χρηματικό ποσό, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

»Άμεσα κατέφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Ο δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε χρηματικό ποσό, αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας το δράστη.

»Από το σημείο διερχόταν ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς για να παραλάβει το δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας».

NETWORK