Διεθνή

Επεισόδιο στα σύνορα στον Έβρο: Έλληνας οδηγός απείλησε Τούρκους αστυνομικούς και δέχθηκε πυρά

Επεισόδιο στα σύνορα στον Έβρο: Έλληνας οδηγός απείλησε Τούρκους αστυνομικούς και δέχθηκε πυρά Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Ο Έλληνας τραυματίστηκε στο πόδι, συνελήφθη και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Επεισόδιο σημειώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο με αποτέλεσμα ένας Έλληνας πολίτης να τραυματιστεί από τουρκικά πυρά.

Το επεισόδιο καταγράφεται ως «αστυνομικής φύσεως» και συνέβη όταν, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ένας Έλληνας πολίτης εκδήλωσε, βίαιη συμπεριφορά με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά από Τούρκους αστυνομικούς και να τραυματιστεί στο πόδι.

Όπως ανακοίνωσε νομαρχία της Αδριανούπολης, ένας Έλληνας οδηγός, προερχόμενος από το τελωνείο των Κήπων, προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε μία μοτοσικλέτα στη νεκρή ζώνη, τραυματίζοντας τον οδηγό της, ο οποίος ήταν Τούρκος πολίτης. Στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και σταμάτησε όταν χτύπησε στις μπάρες και σε ένα φορτηγό με ξένες πινακίδες στο σημείο όπου γίνεται ο έλεγχος των φορτηγών οχημάτων.

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση, ο οδηγός του αυτοκινήτου βγήκε στη συνέχεια από το αυτοκίνητό του κρατώντας ένα αιχμηρό αντικείμενο και κινήθηκε απειλητικά κατά των αστυνομικών. Διευκρινίζεται πως οι Τούρκοι αστυνομικοί έριξαν δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα και στη συνέχεια τον ακινητοποίησαν πυροβολώντας και τραυματίζοντάς τον στο δεξί πόδι. Τουρκική αστυνομική πηγή, ανέφερε ότι το «αιχμηρό αντικείμενο» ήταν ένα τσεκούρι.

Ο Έλληνας οδηγός συνελήφθη και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει ιστορικό ψυχικών διαταραχών.
Για την υπόθεση έχει επιληφθεί το Προξενείο στη Ελλάδας στην Αδριανούπολη, ενώ ο Έλληνας πρόξενος εκλήθη στη νομαρχία της Αδριανούπολης για να ενημερωθεί.
Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενημέρωσαν σχετικά και το Κοινό Κέντρο Επαφής στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας για την αστυνομική και τελωνειακή συνεργασία.