Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Αγωνία για τους 6 αγνοούμενους -Στους 11 οι νεκροί, συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί

Κακοκαιρία Daniel: Αγωνία για τους 6 αγνοούμενους -Στους 11 οι νεκροί, συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί
Στους έξι ο αριθμός των αγνοουμένων, και στους 11 οι νεκροί, από την κακοκαιρία Daniel σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 11 και των αγνοουμένων από την κακοκαιρία Daniel ανέρχονται στους 6 σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

Οι αγνοούμενοι:

1. Από 5-09-2023, αγνοείται ένας (1) 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου

3. Από 7-09-2023 αγνοούνται δύο (2) Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου

4. Στις 09-09-2023, αγνοείται ένας (1) ανάμεσα στους οικισμούς 'Αγιος Δημήτριος και Πέτρινο.

5. Στις 09-09-2023, αγνοούνται δύο (2) άτομα (μια ηλικιωμένη 85χρονη και ο γιος της 65χρονος) στην περιοχή Μεταμόρφωση.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Συνολικά 3.443 διασώσεις - απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, έχουν πραγματοποιηθεί από τις 07:00 το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, έως το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου τις 20:00 το βράδυ, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Παράλληλα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 7.702 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Κλειστή παραμένει η Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Σημειώνεται ότι η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή. Μέχρι αύριο στις 6 τα ξημερώματα οι οδηγοί δεν θα πληρώνουν διόδια στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και στη διασταύρωση της Εγνατίας με την Ιόνια Οδό.

Κλειστές παραμένουν η οδοί Λάρισας-Κοζάνης και Λάρισας-Φαρσάλων.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train σημειώνει ότι: «Μετά από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών για διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό στο ύψος της Λάρισας, εξαιτίας της υπερχείλισης του Πηνειού, αναστέλλονται οι λεωφορειακές συνδέσεις στη γραμμή Αθήνα- Θεσσαλονίκη, καθώς και στη Λάρισα- Λιτόχωρο, σήμερα Κυριακή 10/9/2023.

Εφόσον δοθεί πάλι σε κυκλοφορία η Εθνική Οδός και επιτραπεί η διέλευση οχημάτων, θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση και επαναπρογραμματισμό των δρομολογίων».