Ελλάδα

Πορείες για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Προσαγωγές και μία σύλληψη στο Κερατσίνι

Πορείες για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Προσαγωγές και μία σύλληψη στο Κερατσίνι Φωτογραφία: Intime
Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας πολλοί ήταν οι πολίτες που πέρασαν από το μηνείο του Παύλου Φύσσα να αφήσουν ένα λουλούδι.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση ξεκίνησε στις 17:30 το απόγευμα στο Κερατσίνι, ενώ ακολούθησε πορεία στη Μάντρα του μπλόκου της Κοκκινιάς. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές και μια σύλληψη για απείθεια στην πορεία της Αθήνας, με τους προσαχθέντες να έχουν μεταφερθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

{https://twitter.com/chris_avramidis/status/1703801532125499862}

{https://twitter.com/PAMEhellas/status/1703797553693700376}

Έτοιμοι να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης οι «7» της Χρύσης Αυγής

Σημειώνεται πως από τις 15 Ιουνίου 2022 βρίσκεται σε εξέλιξη το Εφετείο της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Η ηγετική ομάδα της καταδικασμένης πρωτόδικα εγκληματικής οργάνωσης δεν παρουσιάζεται στο δικαστήριο, με εξαίρεση το Γιάννη Λαγό. Η δίκη έχει πολύ μέλλον ακόμη μέχρι να ολοκληρωθεί, αλλά δεν είναι σίγουρο, αν και ποιοι μέχρι τότε θα εξακολουθούν να είναι μέχρι τότε στη φυλακή.

Πιο συγκεκριμένα αναμένεται αίτημα αποφυλάκισης από τους «7» που καταδικάστηκαν ως διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης πριν την ολοκλήρωση της εκδίκασης, αφού στις αρχές του νέου έτους συμπληρώνουν τα 3/5 της ποινής που τους επιβλήθηκε πρωτόδικα.