Ελλάδα

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για την ένταση στην πορεία υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη: Για να περάσουμε, έπρεπε να εγκρίνουν το πανό

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για την ένταση στην πορεία υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη: Για να περάσουμε, έπρεπε να εγκρίνουν το πανό
Κάνει λόγο για «επίδειξη δύναμης και καταστολής από τη μεριά της Αστυνομίας». «Απαράδεκτο, ξεφτίλα».

Σε μια αδιανόητη καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, αναφερόμενος στην ένταση που επικράτησε μεταξύ των υγειονομικών που διαδήλωσαν στο πλαίσιο της πανελλαδικής τους απεργίας την Παρασκευή 6/9 στη Θεσσαλονίκη και ανδρών των ΜΑΤ που εμπόδισαν την πορεία να προχωρήσει προς τη ΔΕΘ.

«Απαράδεκτο! Για να περάσουμε από το Βελλίδειο έπρεπε να εγκρίνουν το πανό» αναφέρει αρχικά, συνεχίζοντας πως «μας κτύπησαν τα ΜΑΤ για να μην διέλθει η πορεία μας μπροστά από το Βελλίδειο. Ζητήσαμε να αφήσουμε πανό μπροστά στο Βελλίδειο και αρνήθηκαν τραυματίζοντας συναδέλφους. Μας ζήτησαν πρώτα να εγκρίνουν το περιεχόμενο του πανό. Κάτι που φυσικά αρνηθήκαμε..Πρώτη φορά μας συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είμαστε ή δεν είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι; Σε εμάς τους υγειονομικούς που γνωρίζουν ότι οι πορείες μας είναι ειρηνικές και δεν προκαλούμε επεισόδια. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ», καταλήγοντας: «Ο νοσηλευτής των 800 ευρώ το μήνα για 7 νύκτες 7 απογεύματα, 3 αργίες το μήνα βάρδιες λαμβάνει 100 ευρώ συνολικά. Και είναι εκτός εξαγγελιών αυξήσεων. Ξεφτίλα».

Ολόκληρη η καταγγελία:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΟ.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΕΘ.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΜΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

Χθες συνέβει κάτι το πρωτοφανές.

Μας κτύπησαν τα ΜΑΤ για να μην διέλθει η πορεία μας μπροστά από το Βελλίδειο. Ζητήσαμε να αφήσουμε πανό μπροστά στο Βελλίδειο και αρνήθηκαν τραυματίζοντας συναδέλφους. Μας ζήτησαν πρώτα να εγκρίνουν το περιεχόμενο του πανό. Κάτι που φυσικά αρνηθήκαμε..Πρώτη φορά μας συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είμαστε ή δεν είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι; Σε εμάς τους υγειονομικούς που γνωρίζουν ότι οι πορείες μας είναι ειρηνικές και δεν προκαλούμε επεισόδια. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΕΘ.

Ο Πρωθυπουργός θα εξαγγείλει αυξήσεις στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Χθές δώσαμε στη δημοσιότητα τους μισθούς των νεοδιοριζόμενων γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων που βρίσκονται στη περιοχή των μισθών του ανειδίκευτου εργάτη. Σε πολλές περιπτώσεις οι μισθοί των υγειονομικών είναι μικρότεροι από τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη με δεδομένο ότι εμείς λαμβάνουμε 12 μισθούς το χρόνο και όχι 14 μισθούς όπως ο ιδιωτικός τομέας.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί κίνητρο προσέλκυσης γιατρών στο σύστημα τα 300 ευρώ μικτά το μήνα για τις άγονες περιοχές.

Σημερινός μισθός και αύξηση δεν φθάνουν για το νοίκι του σπιτιού.

ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ που εξαιρούν έστω από αυτά τα ψίχουλα των αυξήσεων τους νοσηλευτές και τους άλλους υγειονομικούς.

Να δούμε που θα βρουν νοσηλευτές να καλύψουν τα νησιά και τις άλλες περιοχές της χώρας με τους σημερινούς μισθούς πείνας.

Μην κάνουν ότι απορούν με το κύμα μαζικής φυγής υγειονομικών από το ΕΣΥ.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

Θα πρέπει να λάβουν υπ όψιν τη πραγματικότητα στις εξαγγελίες για προσλήψεις.

Η προκήρυξη 7Κ του 2019 τώρα ολοκληρώνεται πέντε χρόνια μετά.

Το προσωπικό που προσλαμβάνεται από την εν λόγω προκήρυξη ήδη εργάζεται στα νοσοκομεία εδώ και πολλά χρόνια. Είτε ως μόνιμο και αλλάζει νοσοκομείο, είτε ως συμβασιούχο και αλλάζει σχέση εργασίας. Γι αυτό το ισοζύγιο προσλήψεων, αποχωρήσεων τα δυόμιση τελευταία χρόνια είναι μείον 6.000. Το κύμα αυτό μαζικής φυγής δεν ανακόπτεται με αυξήσεις ψίχουλα και μάλιστα μόνο σε γιατρούς. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ο διαχωρισμός που γίνεται με μηδενικές αυξήσεις στο υπόλοιπο προσωπικό. Είναι κοντά η μέρα που ο τελευταίος από εμάς στο δημόσιο σύστημα υγείας θα κλείσει τη πόρτα.

Εάν σήμερα εξαγγελθούν προσλήψεις από τον Πρωθυπουργό και μείνουν έτσι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σε πέντε χρόνια και θα είναι ανακύκλωση του υπηρετούντος προσωπικού. Μονιμοποίηση τωνβσυμβασιούχων, αυξήσεις μισθών, μείωση στον ένα χρόνο από την εξαγγελία μέχρι τη πρόσληψη υγειονομικών μέσω ΑΣΕΠ.

Ο νοσηλευτής των 800 ευρώ το μήνα για 7 νύκτες 7 απογεύματα, 3 αργίες το μήνα βάρδιες λαμβάνει 100 ευρώ συνολικά. Και είναι εκτός εξαγγελιών αυξήσεων. Ξεφτίλα.